Kamu Personelleri

Memur Adayları Kamudan İhraç Edilenlerin Yerine Atama Yapılmasını İstiyor

OHAL kapsamında kamu görevinden ihraç edilenler ve görevine iade edilenlere ilişkin listelerin bulunduğu 686 sayılı KHK Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan KHK’da kamu görevinden çıkarılanlar, kamu görevine iade edilenler, öğrencilik statüsü geri verilenler ve tedbir uygulanan emekli emniyet mensuplarına ait listeler yayımlandı. Dün yayımlanan 686 sayılı KHK ile kamudan toplam 99 bin 331 kişi ihraç edilmiş oldu. 

686 SAYILI KHK İLE 4 BİN 464 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ 

OHAL kapsamında çıkan 686 sayılı KHKL ile 4 bin 464 kişi kamu görevinden ihraç edildi. Aynı KHK ile 17 kişi de kamu görevine iade edildi. Yayımlanan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi, İçişleri Bakanlığından 49 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğünden 17 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 893 kişi kamu görevinden ihraç edildi.

686 SAYILI KHK İLE KURUMLARDAN İHRAÇ EDİLENLER 

Ayrıca Yüksek Seçim Kurulundan 10 kişi, Yargıtaydan 10 kişi, Sermaye Piyasası Kurulundan 1 kişi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) 2 kişi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan (TRT) 80 kişi, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 2 kişi, Avrupa Birliği Bakanlığından 3 kişi, Dışişleri Bakanlığından 48 kişi, Ekonomi Bakanlığından 15 kişi, İçişleri Bakanlığından 49 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 893 asker, Sahil Güvenlik Komutanlığından 3 asker, Kültür ve Turizm Bakanlığından 16 kişi, Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi kamu görevinden ihraç edildi. 

YÖK MENSUBU AKADEMİSYENLERDE İHRAÇ EDİLDİ 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde bulunan 330 akademik personel de yayımlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilenler arasında yer aldı.

Konu ile ilgili olarak Amerika Birleşik Devletlerinde Öğrenim gören 2 kişinin de öğrencilik statüsü geri verildi. 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MÜEZZİNOĞLU İHRAÇ EDİLENLERİ AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı açıklamasında kamuda FETÖ’den toplam 125 bin 485 kamu çalışanının işlem gördüğünü, bunun 18 bin 331’iin göreve iade edildiğini ve 94 bin 867’sinin ihraç edildiğini açıklamıştı. Dün yayımlanan KHK ile kamudan toplam 99 bin 331 kişi ihraç edilmiş oldu. 

MEMUR ADAYLARINDAN İHARAÇ EDİLENLERİN YERİNE ATAMA YAPILSIN TALEBİ

Yayımlanan KHK ile binlerce personel kamu görevinden ihraç edildi. Bu bağlamda memur adayları ihraç edilenlerin yerine yeni atama yapılmasını istiyor. Memur atamaları ile ilgili olarak Bakanlıklardan henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Uygulama cihazınızda mevcut ise daha hızlı ve kaliteli hizmet almak için lütfen güncelleme yapınız. 

NOT: Sayfanın alt kısmında bulunan yorum bölümünden konu hakkında görüşlerinizi ve taleplerinizi belirtebilirsiniz. 

Bir Yorum