Kamu Personelleri

Memur Sen Başkanı Yalçın'dan Kamu Çalışanlarına Yıpranma Payı Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın kamu çalışanlarına yönelik bazı taleplerini dile getirdi. 

Ali Yalçın bu konuda hükümet tarafından atılan bazı adımları olumlu bulduklarını dile getirdiği açıklamasında ayrıca kamu çalışanlarına yıpranma payı ve fiili hizmet konularına dair değerlendirmelerde bulundu. 

KAMUDA TASARRUF ÇALIŞMALARI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamalarda kamuda tasarruf konusunda atılan adımların doğru olduğunu söyledi. Bu kapsamda kamuda yapılacak tasarruf tedbirlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı. 

“Kamuda tasarrufa yönelik atılan adımları doğru görüyoruz. Personel istihdamı gibi konulardan ziyade gereksiz para akan musluklar varsa onlar kapatılmalı yoksa kamuda personel ihtiyacı varsa işler zor yürüyorsa mevcut durumu toparlamada insanlar zorlanıyorsa orada mutlaka katkı ve takviye yapılması gereklidir”

ALIM GÜCÜ ARTIRILMALI

Kamu personellerinin alım güçlerinin yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle azaldığını söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ara paketlerin devreye sokularak alım gücünün artırılması gerektiğini ifade etti. 

”Çalışanın bu süreçte alım gücü doların, kurun yükselmesiyle düşüyor. Piyasadaki fırsatçıların bunu fırsat belleyerek dolarla alakası olmayan ürünlere bile bir anda zam yapar hale gelmeleri doğal olarak bizi de etkiliyor. Bu konuda da kamu görevlilerinin alım güçlerini yükseltecek şekilde ara paketleri de devreye sokarak Türkiye’de daha güçlü bir döneme doğru yürünmesi konusunda temennimiz ve gayretimiz var.”

KAMU ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI

Ali Yalçın konuşmasında kamu çalışanlarına yıpranma payı ödenmesine ilişkin olarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bazı iş kollarında elde edilen yıpranma payı hakkının yaklaşık 5 yıllık sürece sahip olduğunu hatırlattı. Diğer hizmet kollarında fiili hizmet zammı taleplerinin devam ettiğini vurgulayan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya dair şu ifadeleri kullandı.

“Bunun kapsamının genişletilmesi, diğer hizmet kollarının da bundan faydalanması talebimiz devam ediyor. Bunu askıya almış durumda değiliz. Sadece bu bir süreçtir. İnşallah bunu da diğer sorunları çözüme kavuşturup kazanım ürettiğimiz gibi bir kazanıma dönüştürürüz diye umuyorum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA