Kamu Personelleri

Memur Sen'den Kamu Personellerinde Sakal Serbest Olsun, Kravat Kalksın Talebi

Memur Sen tarafından devlet memurlarının kılık kıyafet yönetmeliği hakkında hükümete bir çağrı yapıldı ve sakalın serbest olması kravatın kalkması talep edildi. Konu ile ilgili olarak Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir açıklama yaptı ve sakalın serbest olmasını ve kravat zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

“MEMUR SEN DEMOKRATİKLEŞME İÇİN KATKIDA BULUNDU”

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında bir çok konuda Memur Sen olarak bu ülkenin demokratikleşmesine katkıda bulunduklarını ifade etti. Ayrıca Ali Yalçın katkıda bulundukları konuları da sıraladı. 

Konu ile ilgili olarak Milli Gazete‘nin aktardıklarına göre Ali Yalçın kamuda başörtüsünün çözülmesi, üniversitelerden turnikelerin sökülmesi, üniversite bahçelerinin kışla olmaktan çıkarılıp kampüse dönüştürülmesi, pankart altında yürüyen rektör dönemlerinin sona ermesi, kat sayı ve adaletsizliğinin geride bırakılması, meslek liselerinin önünün açılması, imam hatiplerle ilgili milletin hassasiyetinin yeniden nüksetmesi ve yolunun yeniden açılması gibi konularda katkıda bulunduklarını bildirdi.

“İKİ YAKAMIZI BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN KRAVAT TAKMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN”

Ayrıca Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarında Kenan Evren’den kalma bir yönetmelikle hizaya sokulmak istemediklerini ifade ederek üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekilin sakal bırakabildiği gibi kamuda çalışan kişilerin de sakal bırakabilme, kravat mecburiyetine zorunlu tutulmaması gerektiğini bildirdi. Ayrıca Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümete çağrıda bulunduğunu ifade ederek “İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. hükümetimizden gerekli adımı bekliyoruz bu konuda. teşekkür ederiz.

  2. Yıllardır hayal ederim sakalla işe gitmeyi zannetmiyorum ama inşAllah sakal serbest olurda dualarım kabul olur…

  3. Yıllardır hayal ederim sakalla işe gitmeyi zannetmiyorum ama inşAllah sakal serbest olurda dualarım kabul olur…

  4. memur sendikaları birazda memurlar daha verimli nasıl çalışabilir diye araştırma yapsın.vatandaşlar olarak bizler memurların çalışma performansından asla memnun değiliz.

  5. tebrik ederim sayın başkan. umarım haklı yerinde taleplerinizi gerçekleştirirsiniz. saygılarımla

  6. Sakal serbestliği getirilmeli.İsteyen keser isteyen kesmez sakalını.Mesele sakalın ölçüsü ve nasıl bir görünüm tipi herhalde. Kirli sakal mı, top sakal mı vs vs. Sakalın şekil ve uzunluğunda bir sorun olmuş olacak ki yasalaşmıyor. Kadın çalışan memurlara başını örtme serbestisi getirildi ise erkek memurlarada uygun ölçü ve şekillerde sakal uzatma serbestisi getirilmelidir. Memur sendikaları ve ilgili devlet büyükleri bunun çözümü noktasında bir sonuca ulaşmalarını bekliyoruz.

  7. sayın cumhurbaşnımızı tebrik ediyoruz. özgürlükler için verdiği sözü yerine getirmesini umuyor ve kamuda sakal- kıyafet serbsetliğini kanunlaştırmasını heyecanla bekliyoruz.