Kamu Personelleri

Memur Sen Ek Gösterge Konusuna İlişkin Basın Açıklaması Yayımladı

AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin beyannamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 

Ankara’da düzenlenen bir organizasyon kapsamında açıklanan seçim beyannamesinde polis öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkarılmasına ilişkin bir düzenlemede yer aldı. 

Memur Sen Konfederasyonu da söz konusu ek göstergenin yükseltilmesine ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. 

MEMUR SEN’DEN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Memur Sen tarafından yayımlanan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ek gösterge müjdesi hatırlatıldı ve bu konunun toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yer aldığı hatırlatıldı. 

Memur Sen olarak görüşülen bu konunun seçim beyannamesinde yer almasının olumlu karşılandığının açıklandığı duyurda ayrıca Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri için de adım atılması talebinde bulunuldu. 

Memur Sen Konfederasyonu Tarafından Yapılan Açıklama

Ek Gösterge Teklifimize Olumlu Yaklaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, seçim beyannamesinde, kamu görevlilerinin azımsanmayacak bölümünü oluşturan öğretmen, hemşire ve din görevlileri ile polislere 3.600 Ek Gösterge müjdesine yer verdi.

Memur-Sen olarak toplu pazarlık masasına da taşıdığımız ek gösterge konusunda, kapsamlı bir düzenleme yapılmasını ve ek gösterge mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik kapsamlı tekliflerde bulunmuştuk.

24 Haziran seçimleri kapsamında Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili genel seçimlerine yönelik olarak partiler tarafından deklare edilecek seçim vaatleri arasında kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak konu başlıklarına mutlaka yer verilmesi gerektiğini ifade ettik.

Bu çerçevede, Memur-Sen Başkanlar Kurulu olarak 15 Mayıs 2018 tarihinde ziyaret ettiğimiz Başbakan Binali YILDIRIM’a sunduğumuz raporda, kamu görevlilerinin önem verdikleri konu başlıkları arasında ek gösterge olduğunu ifade etmiş ve ek gösterge artışı ve özellikle de 3600 ek gösterge beklentilerinin karşılanmasını bekleyen büyük bir kamu görevlisi kitlesinin olduğunu hatırlatmıştık.

Cumhurbaşkanı tarafından bugün deklare edilen 3600 ek gösterge vaadi, beklentilerin karşılaması boyutuyla önemli olmakla birlikte kapsam noktasında giderilmesi gereken eksiklikler içermektedir. Başta Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli olmak üzere ek gösterge konusunda mağduriyeti ve beklentisi bulunan bütün kamu görevlilerini memnun edecek bir düzenleme seçimden hemen sonra ivedilikle yürürlüğe konulmalıdır.

Bu noktada, gerek seçim beyannameleriyle gerekse seçim sürecinde ortaya konan vaatlerin bütünü için geçerli olduğu gibi kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin vaadin en kısa sürede ve en geniş kapsamla ve beklentileri karşılayan oranlarla hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. niye şimdi? üstelik ekonomi berbat durumdayken alım gücü 10 sene önceye gerilemişken.ne diyorlardı kişi başı gelir ''satınalma gücü paritesi ile Türkiye'de kişi başına milli gelir 25 bin dolar seviyesinde genel olarakta 11 bin dolar diyorlardı. bana aylık 4500 tl alanı gösterirmisiniz.ya parayı çalan var yada rakamlar palavra…

  2. 3600 ek göstergede faydalanacak olan polis, öğretmen, hemşire ve imamlara hayırlı uğurlu olsun, kamuda çalışan diğer memurlar devletin üvey evladı durumuna getirilmiş durumda, çalışanları özlük haklarını savunan sendikacılara ve devlet büyüklerine soruyorum adalet bunun neresinde….

  3. Neden secim sonu , 2013 te verilen yıpranma sözünü unutmadık bu kez oylar kesinlikle sana değil

  4. Diğer memur göstergeleri de yelpazeye uygun düzenlenmeli .emeklilere de aksettirilmelidir.ayrıca çalışırken alınan aile yardımı emekli olunca niçin verilmez anlamış değilim

  5. Biz ailecek 14 kisiyiz oyumuzu. Ona gore kullanacagiz
    Yardimci hizmetler ekgosterge istiyor

  6. Zabıta ve itfaiye personeline 3600 ek gösterge verilmeli.memursenden bu konuda çalışma yapmalı.3600 ek gösterge verilenler ne eksiğimiz var

  7. 3600 sadece yükseköğrenim mezunlarına mı uygulanacak emniyette hala lise mezunları var.Onların ne suçu var.Yapılan uygulama topyekûn yapılması gerekli. Emekli olup da ortaokul lise mezunları olanla var.Onlara birşey yok mu?Adalet bunun neresinde o insanlar çalışmadı mi?Biri yer biri bakarsa kıyamet ondan kopar.

  8. Ek Gösterge diyer memurlara nicin uygulanmıyor memur sen sadece kendilerine calıșıyor adalet nerede bu sendikada bulunan hizmet gurubunda bulunan üyelere sesleniyorum bu sendikadan istifa edin hükümetle danıșıklı dövüș yaparak diyer memurlar kandırıyor istifa edin hizmetliye verdiği elbise parası 150 tel yıllık ayıptır öretmene teneffüs nöbet parası ek ders parası eğitim öyretim parası ha ayrıca sınavda cocuğuna ek puan adalet nerede 5 oyum var help AK partiye Verdi șimdi vermeyeceğim unutmayın darbade en cok payı olanda ek Gösterge verdiği bu kesimdir istisnalar haric

  9. Maliye teşkilatına bir bakın aynı iş yapan memurun arasında 1000 Tl fark vark zaten yapılan zamlarda yine maaşları yüksek olunca oran daha yüksek oluyor birde öğretmene din adamı diye ayırırsanız bu ramazan günü kul hakkına giriyorsunuz Allah bile bunu çekmez bu konuda bizleride sevindirin

  10. Maliye teşkilatına bir bakın aynı iş yapan memurun arasında 1000 Tl fark vark zaten yapılan zamlarda yine maaşları yüksek olunca oran daha yüksek oluyor birde öğretmene din adamı diye ayırırsanız bu ramazan günü kul hakkına giriyorsunuz Allah bile bunu çekmez bu konuda bizleride sevindirin