Kamu Personelleri

Personel Alımı Açıklamaları Peş Peşe Geldi ! Kamuya 2019'da Toplam 68 Bin 100 Kamu Personeli Alımı Yapılacak

ADALET BAKANLIĞI 7 BİN KAMU PERSONELİ ALIMI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Personel Eğitim Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, yeni açılan merkezde tüm adliye ve bakanlık çalışanlarının eğitim alarak daha bilinçli bir adalet hizmeti sunma hakkına kavuşacaklarını söyledi.

Personel sayısındaki artışa da değinen Gül, 15 Temmuz sonrasında FETÖ üyesi olan personelin ihraç edildiğini anımsattı. Gül, şöyle konuştu:

7 BİN 303 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

“Bu ihraçlardan kaynaklı ve yargılamalardaki çok büyük yoğunluk sebebiyle personel alımı konusunda Bakanlığımız, hükümetimiz çok önemli mesafeler aldı. 2002 itibarıyla yardımcı personel sayısı 26 bin 274 iken bugün itibarıyla 64 bin 655’e çıkmıştır. 2018’de 7 bin 42 personel alımı için ilana çıkılmış bu işlemler devam etmektedir.

Buna göre 2018 yılı sonu itibarıyla personel sayımız, 71 bin 697 olacaktır.

2019 yılı alımlarıyla beraber adliye personelimizin sayısının 79 bin olması hedeflenmektedir.

Personel sayımız da arttıkça özellikle 15 Temmuz yargılamalarıyla ilgili, diğer yargılamalarla ilgili çok ciddi anlamda önemli mesafeler aldık.

81 milyonun adalet beklediği yerde daha hızlı daha iyi çalışmalar yapmak insanımızın adalete olan güvenini artıracaktır.”

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

Türk vatandaşı olan, İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 05 Eylül 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın  yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olan,  askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olan, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmayan, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmayan, kamu haklarından mahrum olmayan ve arşiv araştırması sonucu olumlu olan adaylar başvuru yapabilecek.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimine göre 2019 yılının Şubat ayında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca 2019  yılının Ocak ayında da engelli öğretmen alımı yapmayı planlıyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 25 BİN KAMU PERSONELİ ALIMI

BAKAN KOCA AÇIKLADI
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli ile diğer alanlarda yapılacak atama ve alımlara ilişkin bilgi verdi. Sağlık Bakanlığına bu yıl sonuna kadar toplam 10 bin kişi alınacağını belirten Koca, “3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak.” dedi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu personel alımının başvuru şartları ve tarihi hakkında henüz net bir açıklama yok. Konuya dair Sağlık Bakanlığı ya da başka bir kaynaktan gelişmeler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca binlerce aday tarafından merakla beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca açıklamalarında 2018 yılı sona ermeden 6 bin 500 personel alımı yapılacağını ayrıca 2019 yılı içinde 25 bin personel alımı yapılacağını vurguladı. Konu hakkında Bakan Koca’nın açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

“3 bin 500 kişinin alım süreci tamamlanmak üzere. 2018 yılı sonuna kadar 6 bin 500 kişinin daha alımını yapacağız. Acil tıp teknisyenleri, veri analizi yapan işletmenler, ambulans şoförleri, yardımcı klinik elemanı gibi birçok alanda alımlarımız söz konusu olacak.”

“Şu ana kadar 8 şehir hastanemiz hasta kabulüne başladı. Yakın zamanda Bilkent Şehir Hastanemiz de hasta kabulüne başlayacak. 2019’da açmayı planladığımız şehir hastanelerimiz ve kendi genel bütçemizden yaptığımız hastanelerimizin açılışı da olacak.

Bu çerçevede, 2019 içinde olabilecek alımlarla ilgili de bir çalışma içindeyiz. 25 bine yakın pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacılar olmak üzere alımlar söz konusu olacak. Bunun dışındaki sağlık çalışanlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.”

2018 yılı sona ermeden Sağlık Bakanlığı 6 bin 500 personel alım ilanı yayımlanacak. Söz konusu ilan yayımlandığında adaylarımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 10 BİN KAMU PERSONELİ ALIMI

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamalarında Bakanlık bünyesinde 3 bin 500 memur alımı yapılacağını ifade etti. Bakan Fakıbaba’nın açıklamalarına göre alımlar 2018 yılında yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda Eski Gıda Tartım ve Hayvancılık Bakanlığının t2018 yılı bütçesi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çeşitli açıklamalarda bulundu.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Türkiye Büyük Millet Meclisinde personel alımları hakkında bir soru soruldu. Bunun üzerine eski Gıda Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba2018 yılında Bakanlığının 3 bin 500 personeli istihdam edeceğini ifade etti.

3 BİN 500 ALIM YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yan kuruluşlarla beraber 3 bin 500 ziraat mühendisi istihdam ettiklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Fakıbaba bütçeye göre aynı şeyi 2018 yılında da yapmayı düşündüklerini ve ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar olmadan bu işte başarılı olmayacaklarını bildirdi. 

BAKAN’IN AÇIKLAMALARI

Personel alımlarına ilişkin eski eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında “2017 yılında, yan kuruluşlarımızla beraber, 3.500 ziraat mühendisi arkadaşımızı kurumumuza kazandırmışız. Kendi bütçemize göre 2018’de de aynı şeyi düşünüyoruz ama mutlaka ve mutlaka ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlar olmadan bu işte başarılı olmayacağımızı biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

10 BİN 551 PERSONEL ALIMI AÇIKLAMALARI

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Fakıbaba açıklamalarında Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’ne ziyareti sırasında hayvan yetiştiricisi bir çiftçi kadının, hastalanan düvesini kendisinin iyileştirdiğini anlattığını ancak böyle bir durumda üreticilerin imdadına veteriner hekimlerin ulaşması gerektiğini ifade ederek tarımda eğitimin ve çalışmanın önemine değindi.

Bunun ardından eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında üretici ailelerin veteriner hekimlerin takibine zimmetlenmediği takdirde ileri gidilemeyeceğini vurgulayarak hayvanlar hastalandığında veteriner hekimlere kolay ulaşılması gerektiğini dile getirdi. 

10 BİN 551 PERSONEL ALIMI İÇİN YAZI YAZILDI

Bilindiği gibi kamupersoneli.net olarak daha önce yaptığımız “Gıda Bakanı Fakıbaba Göreve Geldiğinden Beri Personel Alımı Yapmadı” başlıklı haberimizde Bakan Fakıbaba’nın göreve geldiğinden bu yana personel alımı yapmadığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun GTHB’den kendilerine personel alımı talebinde bulunulmadığına ilişkin açıklamalarını belirtmiştik. Bunun ardından eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’dan personel alımı açıklaması geldi. Bakanın açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Ardından eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba açıklamalarında görevlerini yaptıklarını ifade ederek 10 bin 551 personel alımı için gerekli yerlere yazılarını yazdıklarını ifade etti. Bu konu hakkında Bakan Fakıbaba’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 9 Şubat’ta 10 bin 551 kişinin eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlara yazılarımızı yazdık. Bir şey söylüyorsam doğrudur”

Eski Bakan Fakıbaba’nın açıklamalarına göre 10 bin 551 personel alım ilanı hala bekleniyor. Bu konu hakkında yeni Bakan Bekir Pakdemirli de bir açıklama yapmıştı. 

Atama bekleyen adayları üzecek bir açıklama yapan Pakdemirli bu yönde detayları paylaştı.

Bakan Pakdemirli Malatya’da  katıldığı toplantıda atama bekleyen adaylara yönelik olarak detayları paylaştı..

ATAMA BEKLEYEN ADAYLAR

Türkiye’nin, kayısı üretiminde dünyada lider konumda olduğunu belirten Bakan Pakdemirli açıklamasında;

Yılarca dirsek çürütüp okuyan donanımlı gençlerimiz işsiz. Atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri ve veteriner hekimi gençlerimizi tarıma ve hayvancılığa yönlendirip kendi işlerini kurmak için teşvik etmeliyiz.

Tarımı, emeklilikten sonra hobi olarak yapılacak bir iş olmaktan çıkarmalıyız. Bu sebeple girişimci gençlerimize kendiişlerini kurmak ve geliştirmeleri için gerekli destek ve eğitimleri vermeliyiz” dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 6 BİN 100 KAMU PERSONELİ ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafıdan açıklanan detaylara göre DİB bünyesine 6 bin 100 personel alımı yapılacağı açıklandı.

Peki Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılacak olan alımlar ne zaman yapılacak?

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) personel alımıyla alakalı olarak tüm detayları sitemizde okurlarımızla paylaşıyoruz.

KADRO DAĞILIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından açıklanan kadro detayları şu şekilde;

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınacak 6 bin 100 personelin 200’ü kadrolu memur olurken 5 bin 900’ü de sözleşmeli personel olacağı açıklandı.

– 50 Kur’an kursu öğreticisi alımı yapacak.

– 100 imam-hatip ve 50 müezzin-kayyım istihdam edilecek

– Bin 500 Kur’an kursu öğreticisi alımı yapılacak.

4 bin imam-hatip ve 400 müezzin-kayyım alımı yapılacak.

ALIMLAR 2019 YILININ HANGİ AYINDA YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından sadece kadro detayları açıklandı.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından açıklanan detaylarda alımların 2019 yılı içerisinde (Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık)* (Açıktan atama izni verilmesi halinde) NİSAN ayında yapılmasına karar verildi.

Bir Yorum

  1. hemşire yardımcıları lütfen atansın çok zor durumdayız.