Kamu Personelleri

Uzman Erbaşlar İnfaz Koruma Memuru (İKM) Olabilecek! 4 Yıl Görev Yapan Sözleşmeli Er Ne Yapacak?

 Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, yeni bir düzenleme yürürlüğe girmişti. Bu düzenlemede 20 Ekim 2016 tarihine kadar görevinden kendi istekleriyle ayrılmış ve en az 2 yıl süreyle görev yapmış uzman erbaşlar, infaz koruma memuru (İKM) olabilecekler.

İlgili KHK çerçevesinde de aşağıdaki ifadelere yer verilmişti:

*En az iki yıl görev yapmak,
*Kendi isteğiyle görevinden ayrılmak,
*35 yaşını doldurmamış olmak,
*İnfaz ve koruma memuru olmak için gerekli şartları taşımak.

Yukarıda da belirtildiği gibi uzman erbaşlar, şartları taşıdıkları halde; İKM olarak görev yapma imkanına sahipler. Ancak burada bir mağdur kısım da bulunuyor. 4 yıl süreyle görev yapmış sözleşmeli er, neden bu haktan yararlanamıyor?

KHK çerçevesinde gerçekleştirilen bu İKM olarak görev yapma imkanından sözleşmeli erbaşlar da yararlanmak istiyorlar. Sitemize görüşlerini bildiren sözleşmeli erler, bu hakkın devletimiz tarafından kendilerine tanınmasını beklediklerini iletiyorlar.

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

Bir Yorum

  1. Ne ne olacak kardeşim?Asıl kpss giren 1.5 milyon orta öğretim mezunu ne olacak?Zaten bi taraflarına zor gelip Uzman Erbaşlığı bırakanları İKM yolu açarak yeteği olan binlerce insanı mağdur ettiler bi de şimdi başımıza sözleşmeli erler mi çikacak?İyi be biz gecemizi gündüzümüze katıp sınava hazırlanalım,birileri de kalkıp hazıra konsun.Ayıp be ayıp ayıp!Biraz insaf biraz adalet!

  2. Orta okul mezunlari bu yasadan yararlanacak mi bilgisi olan var mi arkadaslar

  3. O değil gençliğinin baharında 4 veya 7 yıl süreyle sözleşmeli erlik yapmış görev süresi sona ermiş olan biri sivil hayata döndüğünde ne yapacak o kadar yıl sonra ne meslek kalır nede başka birşey ordan gelen tazminatla bir ömür mü yaşayacak kamuda iş verilcekmi verilmeyecek mi haklar nedir neden bu kadar bilinmezlikler var.

  4. Uğur kardeşim ben sözleşmeli erim 4 yıldan berli aktutun karakolundayim buradaki yaşadığımız sıkıntıları görsen Belki hak verebilirdin yalnış anlama kimse Kimsenin hakkını yemez buna devlet müsade etmez şimdi bizde memurluk olmak için 7 yıl yapmış olmak şartıyla memurluğu veriyorlar sizlerde gecenizi gundunuzu ortaya koyuyorsunuz bizlerde aynı şekilde ölümü bile öne attık gerisini siz düşünün

  5. Kardesim gel bakalim yap askerlik erlik 3 yil 4 yil 7 yilda gorelim 12 ay askerlikten kaciyorsunuz 30 milyarda ustune para veriyorsunuz ben kac kere catismaya girdim arkadaslarim yanimda sehit oldu birde bizi kucumsuyor hadsiz.

  6. Kardes yanlis anlama sahsima soyluyorum oyle karsidan kpss sinav falan demissin 2 kalem sallamak 2 kitap okumakla birsey olmuyor adamda orda dagin tepesinde ailesinden uzan gece gunduz nobette sogukta karda kista yagmurda camursa senin kicini koruyor rahat rahat yataginda uyurken istedigin yemegi yiyip kiz arkadaslarnla gezerken disarda kafelerde takilirken arabayla havani basarken catir catir parayi yerken o adam omrunu ailesini gormeden elbise degistirmeeden uyku uyumadan nobet tutuyor operasyona gidiyor yurumekten yuk tasimaktan surunmekten artik elleri ayaklari titriyor hergun tiras olup defalarca koyun gibi istimada sayilip sirayla saatlerce yemek sirasi bekleyip gunlerce kantinden birseyler almayi bekliyorlar 2 kallem sallamissin 2 kitap okumussun omu zor geldi okuma banami okuyorsun sende git uzman ol sozlesmeli er ol sende yap senide alsinlar.madem okadar kolay oyle yap