Kpss A Memur Alım İlanları

Gençlik ve Spor Bakanlığı 70 KPSS Puanıyla Memur Alım İlanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden bir ilan yayımlayarak kadrosunda eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını duyurmuştu.

Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvuru süreci hafta başından itibaren başlayacak. 

Kamupersoneli.net olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yayımlanan memur alım ilanında yer alan tüm detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MEMUR ALIMI YAPIYOR

Bakanlığın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere alım yapılacak personeller Gençlik ve Spor Uzmanı kadrosunda görevlendirilecek. Kadrolu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine alınacak toplam personel sayısı 30 olarak açıklandı. Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların ise aşağıda belirtilen başvuru koşullarını sağlamaları isteniyor. 

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden yayımlanan personel alım ilanına başvuru da bulunacak adaylar, bakanlık tarafından açıklanan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Genel memur alımı başvuru şartlarının yanı sıra alım yapılacak uzman kadrosuna dair de koşulların yer aldığı ilan metninin detayları şu şekilde,

Genel Başvuru Şartları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak ve Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak şartları yer alıyor, 

Eğitim Şartı; Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren ve yukarıda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

İlana Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri Mezunları, Sosyoloji Bölümü Mezunları ve Psikoloji Bölümü Mezunları başvuruda bulunabilecek. 

KPSS Şartı; İlana başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı isteniyor. Bu şart için, ”ÖSYM tarafından 21-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında, yukarıda, fakülte veya bölümlere göre belirlenen puan türlerinden yetmiş taban puanı almak kaydıyla başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her grup için ayrı ayrı olmak üzere alınacak” maddesi yer aldı.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 16 Şubat 2018 tarihinde son erecek.

İlana başvuru da bulunacak adaylar başvurularını “www.gsb.gov.tr” web adresi üzerinden ya da e-Devlet şifresi ile “https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL” web adresinden giriş yaparak, “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak ve vesikalık fotoğrafı ile mezuniyet belgesini elektronik ortama aktarmak sureti ile yapacaklardır.