Kpss A Memur Alım İlanları

Kalkınma Bakanlığı Kamu Personeli Alacak ! Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Kalkınma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde yer alan ilanlar sayfasında kendine ait bir ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanda Kalkınma Bakanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını ifade etti.

Kalkınma Bakanlığı kamu personel alım ilanında uzman yardımcısı kadrosu için 13 kişinin alınacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların üniversitelerin işletme, iktisat ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun olmaları gerektiği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarına haiz olmakla beraber Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları ve sağlık sorunu bulunmamaları gerekiyor. Aksi takdirde başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

KPSS VE YDS ŞARTI

Başvuru kılavuzunda belirtilen bölümler dahilinde adayların 21,27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan KPSS’lerden birine katılmış ve en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların YDS’den en az 70 puan almaları da gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

Kalkınma Bakanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak olan adayların başvurularını www.kalkinma.gov.tr internet adresindeki Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu bağlantısından talep edilen bilgileri elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekiyor. Başvurular için gerekli olan evraklar ve detaylar kılavuzda belirtilmiştir. Bunun yanı sıra ilana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir.