Kpss B Memur Alım İlanları

50 ve 70 KPSS Puan Şartıyla İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Yapılıyor

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan ilanlar arasında Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı için ilanlar bulunuyor. 

İki farklı belediye başkanlığı tarafından yayımlanan alım ilanlarına ise 50 ve 70 KPSS puanları ile başvuru yapılabilecek. Söz konusu alım ilanlarına dair diğer tüm detayları sizlerle buluşturuyoruz. 

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIM İLANLARI

DPB’de yayımlana alım ilanlarına göre alım yapacak kurumlar Edirne ve İstanbul’da bulunuyor. İstanbul Fatih Belediyesi ile Edirne Enez Belediyesi tarafından yayımlanan alım ilanlarına dair detaylar şu şekilde;

İstanbul Fatih Belediyesi 30 Zabıta Memuru Alımı Yapacak

İstanbul Fatih Belediyesi yayımladığı bir ilan ile Zabıta Memuru alımı yapacağını duyurmuştu. Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği 30 Zabıta Memuru alım ilanına ilgili KPSS puan türünden en az 70 almış adaylar başvuruda bulunabilecekler. 

İlanlara başvuruda bulunabilecek lisans bölümleri; Ekonomi ,İktisat, İşletme, İşletme-Ekonomi, İstatistik, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Muhasebe, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Pazarlama, Yerel Yönetimler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Fakültesi

Edirne Enez Belediyesi 9 Zabıta İtfaiye ve Ekonomist Alım İlanı

Edirne Enez Belediyesi yayımladığı bir ilan ile 3 farklı pozisyonda personel alımı yapacağını duyurdu. İtfaiye Eri, Zabıta Memuru ve Ekonomist kadrolarına yapılacak olan memur alımlarına ise KPSS’den en az 50 almış adayların başvuruları kabul edilecek. 

İlanda lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar bulunuyor. 

ZABITA VE İTFAİYE ERİ ALIMLARI İÇİN BELİRLENEN BAŞVURU KOŞULLARI

İlana başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel şartlar;

İlan edilen kadrolara göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan şartlara uyumlu olmak gerekiyor. Bu şartlar arasında, ”Türk vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak. Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.”

İlanlara başvuru yapacak adaylardan talep edilen özel şartlar;

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak. tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. şartları talep ediliyor. 

BAŞVURU DETAYLARI

Bu iki belediye başkanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına dair detaylara haberimizin altında bulunan bağlantılar üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.