Kpss B Memur Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 50 Personel Alım İlanı Yayımladı

Diyanet İşleri Başkanlığı kendi sitesi üzerinden bir ilanını yayımladı ve kendi bünyesinde görevlendirmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu personel alımında KPSS şartı da bulunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım ilanının detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı kendi resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS puanı ile müezzin – kayyım kadrosu için 50 personel alımı yapacağını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre ilana başvuru yapacak olan adaylarda öğrenim seviyesi şartları da aranmaktadır.

Bu öğrenim seviyesi şartları, genel şartlar ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ÖĞRENİM DETAYLARI

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Buna göre başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; ön lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; imam-hatip lisesi mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak, Hafız olmak, Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak, Müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular 29 Aralık 2017 tarihinde başlayacak ve başvuru yapacak olan adaylar başvuruların 15 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirebileceklerdir.

Söz konusu başvurular “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/” web adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile yapılacak ve başvuru formu doldurulduktan sonra onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen başvuru yapılacaktır. Adaylardan istenilen belgeler ise şöyle:

SINAV DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımına ilişkin sınav Ankara ilinde  gerçekleştirilecektir. Söz konusu sınavda adaylar “Kur’an-ı Kerim, (70 puan), Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan), Ezan ve ikamet, (10 puan)” alanlarından ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirileceklerdir.

Bir Yorum

  1. Görende 50 bin kişi alıyor sanacak yalandan yere alım puanı 50 diyor 50 alanı çagıracakmısınız