Kpss B Memur Alım İlanları

Hakimler Savcılar Kurulu Naklen Atama İle Avukat Alımı Yapacak

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kurulda görev yapmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 74. maddesi gereğince kamu kurumlarından naklen atama ile Avukat alımı yapacağını duyurdu. 

Toplam 2 avukat alımı yapacağını ilan eden kurul, ilana başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair de bilgiler verdi. İşte HSK naklen atama ile avukat alım ilanına dair bilinmesi gerekenler, 

HSK AVUKAT ALIM İLANI

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan naklen avukat alım ilanına göre, kurul 6 kadro dereceli ve 5 kadro dereceli toplam 2 avukat istihdamı yapacak. İlana başvuruda bulunacak adaylara yönelikte bilgilerin paylaşıldığı duyuru metninde yer alan başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. 

Buna göre HSK avukat alım ilanına, ”Kamu kurumlarının Avukat kadrosunda görev yapmak, Hakkında devam eden adli ve idari soruşturması veya kesinleşen cezası bulunmamak ve erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.” şartlarını sağlamaları isteniyor. 

İLANA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan alım ilanı ile adaylara duyurulan naklen avukat alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını ilanın yayımlanmasının ardından 15 gün içinde yapacaklar. İlana son başvuru tarihi ise 17 Ekim olarak açıklandı. 

Naklen Avukat alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını; başvuru dilekçesi, özgeçmiş, lisans mezuniyet belgesi, avukatlık ruhsatnamesi, fotoğraf ve hizmet belgesi evrakları ile birlikte Hakimler ve Savcılar Kurulu İnsan Kaynakları Bürosuna şahsen yapacaklar.