Kpss

2018 KPSS Lisans Coğrafya Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Kamu personeli kadrolarına atanmak için bir viraj olan KPSS Lisans Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek testi 10.15’te başladı. 

SINAV DETAYLARI

ÖSYM KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek testinde adaylara 120 soru soruldu. Adaylara soruların yanıtlanması için 130 dakika süre verildi. 

Tüm bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Eğitim Bilimleri Testi de bugün 14.45’te gerçekleştirilecek ve 100 dakika sürecektir.

KPSS’de 60 genel kültür, 60 genel yetenek ve 80 eğitim bilimleri sorusu bulunacak. Sınavlar Genel Kültür ve Genel Yetenek 120 dakika, eğitim bilimleri ise 100 dakika sürecektir. 

KOLAY MIYDI? ZOR MUYDU?

Sınava katılan adaylar Mateatik testindeki soruların zorluğundan mağdur olduklarını dile getirdiler. Bunun yanı sıra bazı adaylar ise Matematikd ersinin yanı sıra diğer derslerde sorun yaşadıklarını ifade ettiler. KPSS Matetik testi size göre kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi soruda takıldınız? Hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı?

Bir Yorum

  1. Güncel bilgiler soruları telefonuma indirdiğim programda vardı tarih soruları da aynı şekilde genel kültür bölümü süper geçti en azından isaretlediklerimin % 90 ı dogru