Kpss

KPSS Tercih Sonuçlarına Göre 4 Kontenjan Boş Kaldı

ÖSYM tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçları açıklandı. Açıklanan tercih sonuçlarının yanı sıra sayısal bilgiler de paylaşıldı. Buna göre KPSS 2017/2 yerleştirmelerinde 4 kontenjan boş kaldı. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuru ile KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçları adayların erişimine açıldı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda “KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 6 Aralık 2017 tarihinde saat 15:20’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişebilir.” ifadelerine yer verildi. 

4 KONTENJAN BOŞ KALDI

Bunun yanı sıra sayısal bilgiler de adayların erişimine açıldı. Bunda göre Lisans düzeyinden 51 bin 321 aday, Ön Lisans düzeyinden 58 bin 409 aday ve lise düzeyinden 41 bin 351 aday tercih yaptı. Bilindiği gibi KPSS 2017/2 merkezi atama tercihlerinde Lisans için 912, Ön Lisans için 918 ve Lise düzeyi için 208 kadro açılmıştı. Lisans düzeyinde 4 kontenjan boş kaldı ve diğer yerleştirmelerin tümü yapıldı.

59 PUAN İLE ATAMA YAPILDI

KPSS 2017/2 merkezi atama sayısal bilgilerine ve sonuçlara ilişkin oluşan en düşük ve en yüksek puanlara göre Lisans düzeyinde 4 kontenjan boş kaldı ancak 59 puan ile atama yapıldı. Peki Lisans düzeyinde boş kalan 4 kontenjan hangi pozisyonlarda oldu. Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

AYNI KADRO HEM ATAMA YAPILMADI HEM DE 59 PUAN İLE ATAMA YAPILDI

Lisans düzeyinde atamalara ilişkin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Memur kadrosu için 2 kontenjan, Ankara Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Mütercim kadrosu için 1 ve İstanbul Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bilgisayar İşletmeni kadrosu için 1 kontenjan boş kalmıştır. Ayrıca 59 puan memur ataması İstanbul Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bilgisayar İşletmeni kadrosu yapılmıştı. 

Konu ile ilgili olarak sizin görüşleriniz neler? Sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz…

Bir Yorum

  1. niğde ömer halis üniversitesini tercih ettim ben neden yerleşemedim peki