Kültür-sanat

Türkan Şoray'dan hayranlarını sevindirecek haber!

Ünlü sanatçı, modacı Yıldırım Mayruk’un jübilesini yapacağı defilede yürüyecek. 23 Eylül’de Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek “Yıldırım Mayruk Jübile Gala” gecesinde, 1992 Türkiye güzeli Özlem Kaymaz ve kızı Tara De Vries de podyuma çıkacak. Kalabalık bir kadronun yer alacağı etkinliğin finalini, Türkan Şoray yapacak.

Yeşilçam’ın güzelliğiyle her daim kendisine hayran bıraktıran Türkan Şoray, bir dönem aldığı kilolarla gündeme gelmişti. Şoray’ın kilolarının nedeni ise vücudunun fazla kortizon üretiyor olması nedeniyle meydana gelen  ‘Cushing Sendromu’na yakalanmasından kaynaklanıyordu.

Türkan Şoray, ‘Cushing Sendromu’na yakalanması nedeniyle aşırı kilo almıştı bunun yanı sıra ‘Cushing Sendromu’nun sonuçlarından bir diğeri olan kemik erimesinden dolayı ayaklarından da sorun yaşamıştı.

2014’te aşırı kortizon üretiminin önüne geçmek için Prof. Dr. Nihat Yavuz tarafından laparoskopi yöntemiyle ameliyat edilen sanatçının sol böbrek üstü bezi alınmıştı.

Yaşadığı sağlık problemlerinin üzerinde, Yıldırım Mayruk defilesinin finalinde sahneye çıkacağının açıklanması Türkan Şoray hayranlarını sevindirdi.