Genel

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Adaylığı Başvuru İlanı Yayımlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi sitesinde yayımlanan duyuruya göre; Bülent Ecevit Üniversitesine rektör ataması yapılacak. İlana göre;

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Profesör” olarak en az üç yıl görev yapmış olmak,  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmamak, Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranacak.

GENEL AÇIKLAMALAR

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, üçüncü fıkrada belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir Devlet veya Vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir.

Başvuru dilekçesi ile birlikte ekte sunulan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalıdır.

BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ ve SÜRECİ

İlgilenenler 9 Ekim 2017 tarihinden 23 Ekim 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler. Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, “rektoraday@yok.gov.tr” adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.