Personel Alımı

DHMİ KPSS 2018/1 İle 88 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzu yayımlanmıştı. Yayımlanan kılavuzda hangi kurumun ne kadar personel alımı yapacağı da ifade edildi. 

Buna göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından KPSS 2018/1 merkezi atama kapsamında 2016 KPSS puan sıralamasına göre 88 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü “Programcı, Apron Memuru, ARFF Memuru, düz memur, mühendis” kadrolarında kamu personeli alımı yapıyor.

GENEL ŞARTLAR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Kadrolar için tercih yapacak olan adaylar kadroların belirtildiği tablolardaki nitelik kodlarına göre şartlara haiz olmalılardır. 

Bunun yanı sıra adayların genel şartlara da haiz olmaları gerekiyor. Bu bağlamda adayların “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

KPSS 2018/1 merkezi atama kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adaylarda başvurularını ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA