Meb Personeli

Maliye Bakanlığı'nın Tasarruf Talebi Doğrultusunda MEB Bazı Çalıştay ve Seminerleri İptal Etti

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerin 2018 ve 2019 eğitim öğretim yılı içerisinde yapmayı planladığı bazı çalıştay ve seminerleri tasarruf yapabilmek adına iptal edildiği öğrenildi. 

Bakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, bu tasarruf talebi Maliye Bakanlığı’ndan geldi ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla ilgili birimlere gönderildi. 

MEB TASARRUF ETMEK AMACIYLA BAZI SEMİNERLERİ VE ÇALIŞTAYLARI İPTAL ETTİ. 

Elde edilen bilgilere göre; Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından Maliye Bakanlığı, Temmuz ayında kamu kurumlarına bir yazı gönderdi. Ekonomik giderler konusunda kamu kurumlarından tasarruf yapılmasının talep edildiği yazı Milli Eğitim Bakanlığı’na da iletildi. Söz konusu yazıda Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumların 2018 yılı merkezi yönetim bütçesiyle tahsis edilen ödeneklerden tasarruf yapılması istendi. 

Bu tasarruf talebi karşısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığı ilgili birimlerine resmi yazı gönderdi. Bakan Ziya Selçuk imzasıyla gönderilen bu yazıda tasarruf tedbirleri kapsamında MEB’in gerçekleştireceği bazı çalıştay ve seminerlerin iptal edildiği bildirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gönderilen yazıda ayrıca Bakanlık politika ve faaliyetleri açısından yapılmasında zorunluluk arz eden çalıştay ve seminerlerin bakanlık onayı ile gerçekleştirileceği de yer aldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Okuldaki sene Başı ve sene sonu seminerlerde 2 hafta olması çok gereksiz 1 hafta toplantılar için yeterli. Dünyanın öğretmenine bu konuda boşuna para veriliyor.

  2. Bu seminerler ögretmenlerin okul öncesi ve sonrasi seminerleri degil sanirim

  3. Ders dışı egzersiz adı altında resim, müzik ve beden öğretmenleri ciddi hiç çalışma yapmadan dünya kadar ek ders alıyorlar. Esas bunlardan tasarruf etmeli…

  4. Beden Eğitimi Öğretmeniyim ve ders disi 6 saat egzersiz karşılığında okulumda 4 branşta takım çikarttim. Ögrenciler maçtayken su yemek ihtiyaclarıni mecbur kendim karşiliyorum. Müsabaka dönemi yaklaştığında sorumluluk üstlenerek neredeyse her aksam calisiyorum arabamla youlmuş ögrencilerimi evlerine götürüyorum. Zaten aldığımız ek ders ücreti giderimizi karşılamıyor. Lütfen insanları itham ederken iki kere düsünün