Meb Personeli

MEB, Rehberlik ve Özel Eğitim Alanındaki Kursları İptal Etti

2018 yılı öğretmenlerin hizmet içi eğitim faaliyetleri ve takvimi belli olmuştu. Buna göre özel öğretim personeline yönelik 2000 kişi rehberlik kursuna alınacaktı ancak MEB hem rehberlik kurslarını hem de özel eğitim alanındaki kursları iptal etti.         

MEBBİS’te İptal Gözüküyor

Rehberlik ve Özel eğitim alanındaki kursların iptal edildiğine dair bilgi MEBBİS’te vardır. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün sayfasındaki Hizmetiçi Eğitim Planında ise kurslar iptal edilmiş gözükmemektedir.

25 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan planda henüz güncelleme yapılmamıştır. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ise güncelleme yaparak kendi birimindeki hizmetiçi eğitim faaliyetlerini yayımlamıştır.

MEBBİS üzerinden faaliyetlere herkes bakamadığı için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değişiklikleri kurs planlarında güncelleyerek yayımlamasında fayda vardır çünkü kursları bekleyen adaylar değişikliklere göre kendilerine bir yol haritası çizeceklerdir. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Ben sosyoloji 3. Sınıfı öğrencisiyim. Rehberlik kursuna katılıp sertifika alırsam özel sektörde Rehber öğretmenliği yapabilir miyim

  2. rehberlik sertifikasi olmadan da özelde rehber ogretmen olarak calisabilirsiniz.

  3. Madem danışman olacaksınız gidin Pdr okuyup işinizin ehlî olun.Yok öyle 3 ayda danisman olmak.Millet yillarini veriyor emek hirsizlari

  4. Kimseye emek hırsızı diyemezsin. Herkesin harcadığı vir emek vardır. Üstelik bölümlerin daha ağır dersleri olduğunu herkes biliyor. İsim yapmış bölüm okudunuz diye sadece sizinki mi emektrn sayılıyor ?