Mevzuat

DPB, Atama Yapılacak Boş Kadrolar Bildirilirken Kişiye Özel İlanları Gözden Kaçırmamalıdır

Bu kapsamda adaylar ve pek çok vatandaş tarafından gözlemlenen detaylarda çoğu kamu kurum ve kuruluşları tarafından kişiye özel personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna göre Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşü alınıyor

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 3. kısımda yer alan “Devlet Memurluğuna alınma” kapsamında madde 46’da yer alan bilgilere göre boş kadroların Devlet Personel Başkanlığına bildirildiği yazıyor.

Ancak kurumlar tarafından kişiye özel ilan yayımlanırken boş kadrolar için ilana çıkılacağı süreçte Devlet Personel Başkanlığı’nın incelemelerinin yetersiz kaldığı görülüyor.

Her yıl binlerce genç emek verip hayal ettiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSs) girmekte ve bu kapsamda yayımlanan ilanlarda ise KPSS şartının yanı sıra özel sertifika, belirlenen kurumlarda çalışma şartları gibi detaylara yer verilerek başvuru tarihleri duyuruluyor.

Kısacası binlerce gencin emeği askıda kalırken neden kişiye özel ilan yayımlanıyor sorusuna bir türlü cevap verilemiyor.

Gerek tecrübe, gerekse yaş şartı yüzünden mağdur olan ve atama bekleyen binlerce kişinin umudunun hiçe sayılıyor olması kamu kurum ve kuruluşları tarafından “kişiye özel” ilan yayımlayan yetkililerin hiç mi aklına gelmiyor?

Bu konuda Devlet Personel Başkanlığı’nın eksikliği göz önüne gelmektedir. Boş kadrolara mantıklı atamaların yapılması için “liyakat ve torpil” tabirleri dışına çıkılması adayların atanma beklentilerini zora sokmayacaktır…

Devlet Personel Başkanlığı’nın YÖK taleplerini yerine getirerek kurumlar içerisine adalet çerçevesi kapsamında kadro detaylarını incelemesi gerekmektedir.

Diğer yandan kamu personeli alım ilanları ilk olarak kamupersoneli.net adresinden online olarak yayımlanmaktadır. Yayımlanan ilanlardan ilk siz haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamalarımızı indiriniz.