Mevzuat

YÖK Seviye Tespit Sınavı Başarı Puanlarında Değişiklik Yaptı

Yükseköğretim Kurulu tarafından 23 Haziran 2016 Perşembe tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre Seviye Tespit Sınavı Başarı Puanlarında değişiklik yapıldı. Değişikliklerin ayrıntıları yazımızın devamında.

YÖK tarafından yayımlanan duyuru;

Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından 16.06.2016 tarihinde gerçekleşen toplantıda; kararın alındığı tarihten itibaren geçerli olmak üzere Kurulumuz tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Anadolu Üniversitesine gerçekleştirilen Seviye Tespit Sınavlarında başarı puanının 100 üzerinden 40 puan olmasına, uygulanacak olan Seviye Tespit Sınavlarının sonuçlarının sağlıklı değerlendirilebilmesi için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 1/4’ü çıkarılmak suretiyle adayın her testten aldığı ham puanların (STS puanı) hesaplanması alınmıştır.
 
(Karar ÖSYM tarafından 2016 Sonbahar döneminde yapılacak olan Tıp Doktorluğu ve Diş Hekimliği alanlarında, Anadolu Üniversitesince yapılacak olan Mühendislik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hukuk vb. tüm alanlarda geçerli olacaktır.)

Son dakika haberleri, gündem haberleri, kamu haberleri, yök haberleri, ösym duyuruları, memur haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara