Öğretmen

2020 öğretmen maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı belli oldu

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de eğitim faaliyetlerinde de değişiklikler meydana gelirken yüz yüze eğitimin yanı sıra öğretmenler uzaktan eğitim de vermeye başladı. Bu doğrultuda öğretmenlerin maaşı merak konusu oldu. Öğretmen maaşlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli bir açıklama yaptı.

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen maaşlarına iyileştirme yapıldığını belirtti. Bakan Selçuk açıklamalarının devamında Bakanlık bünyesindeki 9. derece 1. kademedeki yeni başlamış bir öğretmenin maaşının 4 bin 369 lira olduğunu ek ders ücretinin ise net 18.22 lira olduğunu duyurdu.

Bunun yanı sıra 2020 – 2021 yılında öğretmenlere 1210 lira da hazırlık ödeneği verilmiştir.

MAAŞ ZAMMI

Türkiye’de memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılırken enflasyon oranları da 6 aylık olarak hesaplanıyor. Öğretmen maaşlarına da enflasyon oranında zam yapılacak. Merkez Bankasına göre yıl sonu enflasyon tahmini lapsamında enflasyon yüzde 5,68 olabilir. Bu doğrultuda 6 aylık dönemde yüzde 3 maaş zammı yapılacak olan öğretmenlerin maaşına 2021 yılının ikinci 6 aylık diliminde de aynı oranda maaş zammı hakkı gelebilecek.