Öğretmen

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Öğretmenlere Yönelik Vaatler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere yönelik vaatlerini açıkladı. 

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK VAATLER

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapmış olduğu konuşmasında öğretmenlere yönelik özel bir kanun çıkaracaklarını bildirdi. Öğretmenliğin en saygın meslek olması adına uğraşacaklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Çocuk sabahleyin okula kahvaltı yapmadan gidecek, kahvaltıyı arkadaşları ve öğretmenleriyle beraber yapacak. Öğle yemeğini de onlarla beraber yiyecek. Aileden 5 kuruş ücret istenmeyecek. Eğitim tam zamanlı olacak. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede öğrenci varsa öğretmen de orada olacak. İlk bir yıl içinde 180 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Öğretmenleri devlet memurları kapsamı dışına çıkaracağız. Yargı mensupları için nasıl bir ayrı kanun varsa öğretmenler için de ayrı bir kanun olacak. Öğretmenler meslek kanunu olacak. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. Her öğretmen bütün zamanını geçim kaygısı duymadan bizim çocuklarımıza verecek. Öğretmenin bu toplumun en saygın kişisi yapmak zorundayız.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca asgari ücrete yönelik vaatlerini de katılımcılarla paylaştı. Asgari ücretin en 2 bin 200 lira olacağını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretten vergi alınmayacağını ifade etti. 

”Sosyal devlet eğitimle başlar ama sosyal devlet herkesin karnının doyduğu devlettir aslında. O nedenle 1 Ocak 2019’da inşallah asgari ücret 2 bin 200 lira olur. Asgari ücretten vergi alınmayacak, net 2 bin 200 lira olacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA