Öğretmen

KPSS'de Türkiye 3. Olan Öğretmen Adayı Mülakatta 55 Alarak Elenmiş

Öğretmen atamalarına mülakat sistemi halen oldukça tartışılıyor. Bu konuda öğretmen adayları mülakatların adil bir şekilde yapılmadığını iddia ederek haklarının yendiğini ve mağdur olduklarını ifade ediyorlar. 

Sendikalar tarafından da dile getirilen öğretmen alımlarında mülakat sistemine dair yine çok konuşulacak bir gelişme yaşandı. İşte detaylar,

TÜRKİYE’DE 3. OLAN ADAY MÜLAKATTA 55 ALDIĞI İÇİN ATANAMAMIŞ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray akşam saatlerinde yapmış olduğu bir paylaşım ile öğretmen alımlarında uygulanan mülakat sistemi tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Aytun Çıray kendisine ait resmi sosyal medya hesabı üzerinden öğretmen atamalarında elenen bir adayın sonuç belgesini paylaştı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray paylaşımında Türkiye üçüncüsü olarak 2018 Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusunda bulunan öğretmen adayının mülakatta 55 aldığını ve tercih yapamadığını duyurdu. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir soru yönelten Aytun Çıray’ın yapmış olduğu paylaşım ve konuya dair açıklaması şu yönde;

KPSS'de Türkiye 3. Olan Öğretmen Adayı Mülakatta 55 Alarak Elenmiş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’ın Twitter paylaşımı, ”Türkiye üçüncüsü olarak yazılı sınavı kazanan öğretmen adayı mülâkatta 55 puanla elenmiş. Milli Eğitim Bakanı buna ne diyecek bakalım?”

Kamupersoneli.net – ANKARA