Öğretmen

KPSS İle Atanan PICTES'li Öğretmenler MEB'den Kadro Bekliyor

Habertürk’ün haberine göre; Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları için Türk Eğitim Sistemi’ne adaptasyon sağlayabilmesi için Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES)” projesi hayata geçirilmişti. Proje kapsamında KPSS’ye girmiş 6 Bin 200 öğretmenin yapılan mülakatlarla ve günvelik soruşturmaları nedeniyle geçiçi öğretmen olarak çadır ve konteyner kentlerde eğitim vermekte.

6 BİN 200 ÖĞRETMEN İŞSİZ KALABİLİR

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılacak olan sözleşmelerde PTCES projesinin süresi 2 yıl olarak belirlenmişti. 3 Ekim 2016 tarihinde başlayan bu proje kapsamının bu yıl içinde sonlanması söz konusu. Ancak projenin bitmesiyle beraber 6 Bin 200 sözleşmeli öğretmenin işsiz kalabileceği belirtiliyor. Suriyeli çocuklara eğitimv eren bir öğretmen yaptığı açıklamada; “Bizler KPSS mülaket ve güvenlik soruşturması aşamalarından geçerek ishtihdam edilmiştik. Oryantasyon ve TÖMER kurslarını alarak donanımlı hale geldik. Binlerce Suriyeli çocuğa devlet okulları, eğitim merkezleri, çadır ve kontetyner kentlerde günde 7 haftada ise 35 saat ders verdik. Bazı bölgelerde 40 saate kadar dersler işledik. Projede bir yılımız geride kaldı. Sözleşmeli öğretmenler ile aynı şartlar altında göreve başlamamıza karşı projelerin bu yaz bitecek olmasından dolayı mağdur olup işsiz kalacağız korkusuyla yaşamaktayız. Bir zor şartlarda çok emek verdik. Kalıcı olarak istihdam edilmek istiyoruz. Yetkililerin 6 bin 200 öğretmenin sesini duymasını ve yardımcı olmasını umuyoruz. 

PICTES PROJESİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde konuyla alakalı olarak bu ifadelere yer veriliyor; 

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi” projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında “Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkan” anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yıl ile sınırlıdır ve faaliyetler 03.10.2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Bakanlığımız proje kapsamında doğrudan hibelendirilmiştir.” deniliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum