Öğretmen

MEB 20 Bin Öğretmen Alımı Başvuru Atama Sonuçları Açıklandı

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü üzerinden 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru kılavuzu yayımlanmıştı.

BAŞVURULAR TAMAMLANDI

Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre çeşitli kontenjanlarda sözleşmeli olarak 20 öğretmen alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu öğretmen alım ilanına başvurular 2 Mart 2018 tarihinde başladı. Söz konusu ilana başvuru yapan adaylar başvurularını 9 Mart 2018 tarihine kadar gerçekleştirdiler.

Ayrıca adaylar başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden yaptılar. Bu kapsamda elektronik ortamın dışında başvuru yapan adayların başvuruları kabul edilmedi. Ayrıca adaylar başvurularının yanı sıra sözlü sınav merkezi tercihinde de bulundular. Buna göre adaylar başvuruları esnasında 5 adet sözlü sınav merkezi tercihinde bulundular.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanında adayların öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmaları ve öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmalarına ilişkin şartlara yer verildi.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ayrıca yayımlanan kılavuzda başvurulara ilişkin detaylar ve öğretmen alımı takvimi de paylaşıldı. Buna göre sözlü sınav merkezi tercih ve başvuru sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarında 120 bin başvurunun olduğunu ve sadece 60 bin kişinin mülakata çağrılacağını ifade etti.