Öğretmen

MEB Müsteşarı Tekin'den Sözleşmeli Öğretmenlerin Eş Durumuna Dair Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde A Haber canlı yayınına katılmış ve burada merak edilen konulara dair açıklamalarda bulunmuştu. 

MEB Müsteşarı Tekin program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında sözleşmeli öğretmenlik konusuna değindi. Burada kendisine yöneltilen sözleşmeli öğretmenlik devam edecek mi? ve sözleşmeli öğretmenlerin eş durumları ile ilgili sorulara yanıt veren Yusuf Tekin önemli ifadeler kullandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK DEVAM EDECEK

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin sözleşmeli öğretmenlik konusunda yapmış olduğu konuşmasında, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının önümüzdeli dönemlerde devam edeceğini vurguladı. Bakanlığı bu konuda eğitim kalitesini artırma adına gereksinimleri olduğunu vurgulayan Yusuf Tekin “Sözleşmeli öğretmenlik devam edecek çünkü sözleşmeli öğretmenliği getirme gerekçelerimiz devam ediyor” dedi. 

Bakanlığın eğitim açısında gerekliliklerine yönelik açıklamalarında sözleşmeli öğretmen ataması yaptıkları bölgelerde öğretmenlerin ortalama çalışma sürelerinin 10-11 ay olduğunu açıklayan Müsteşar Yusuf Tekin bir öğrencinin öğrenim hayatı boyunca çok sık öğretmen değiştirdiğini ve bu durumun öğrenciler açısından olumsuzluklara neden olduğunu söyledi. Yusuf Tekin öğretmenlerin bu bölgelerde kalmasının eğitim kalitesi için önemli olduğunu vurguladı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN EŞ DURUMU

Sözleşmeli öğretmenlik konusunda önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin öğretmenlerin eş durumu tayinlerine dair de açıklamalar yaptı. Bu konuda kendisine yapılan sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan tayin uygulamasının olmadığı hatırlatılması ve tayin durumun bu şekilde devam edip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Yusuf Tekin sözleşmeli öğretmenlere karı koca öğretmen olmamaları dışında eş durumu hakkı verilmediğini vurguladı. 

Her iki öğretmenin eş olduğu durum hakkında da açıklamalarda bulunan MEB Müsteşarı Tekin öğretmen ihtiyacının olduğu yerlerde bu öğretmenlere görev veriyoruz değerlendirmelerinde bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yaa hiçmi vicdanınız yok sizin nasıl bir uygulama bu eşi öğretmen olmayanlar insan degilmi onların aile birligi çoluk çocuğu ne olacak nasıl bi arada yaşayacak Allahım bize yardım etsin