Öğretmen

Öğretmen Adaylarına Müjde ! MEB Sözleşmeli Öğretmen Alımı Yapacak

 Öğretmen Adaylarına Müjde ! MEB Öğretmen Alımı Yapacak İddiası

Milli Eğitim Bakanlığı’nda büyük bir FETÖ temizliği yaşanacağı biliniyor. Kulislerden alınan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı görevden alınacak öğretmenler yerine bu açığı doldurmak üzere 50 bin öğretmen alımı yapabilir.

İşte Detaylar… 15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ‘nün kanlı darbe girişimi halkın ve devletin iradesi ile kısa süre içerisinde bastırıldı. Darbe girişiminin bastırılmasından sonra devlet içerisine sızmış Fetullahçıların temizlenmesi için düğmeye basıldı. İlgili soruşturmalardan en çok etkilenen bakanlık şüphesizki Milli Eğitim Bakanlığı oldu.


Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde Fetullahçı Terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen tüm personelin görevine son verilecek ve tekrar kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri önlenecek. Bu doğrultuda MEB içerisinde herhangi bir aksama meydana gelmemesi için acil durum planları yapılmaya başlandı. Bilindiği gibi 22 bin civarında MEB personeli açığa alındı. Bu rakamın kısa süre içerisinde 30 bini bulması bekleniyor.  

Öğretmenlerin tespit edilebilmesi için kapatılan Aktif Eğitim-Sen’in üyelikleri ve diğer bilgiler MİT tarafından inceleniyor.   MEB içerisinde meydana gelecek açığın doldurulması için kısa zaman önce gündeme gelen sözleşmeli öğretmen alımı düşünülüyor. Öncelikle sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak ve bu öğretmenlerin performansına göre kadrolu olmalarının önü açılacak.

Ayrıca edinilen bilgilere göre 15 Temmuz 2016 Kanlı terör girişimi sırasında bu girişime destek olan askeri lise öğrencileri okuldan atılacak. Darbe girişiminde fiilen rol alan askeri lise öğrencileri ise tutuklandı. Askeri liseler içerisinde 8 bin askeri öğrencinin okuldan atılacağı öğrenildi. 

Kamupersoneli.net | Ankara