Öğretmen

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuru Sonuçları MEB Tarafından Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliği için başvurular alındı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü üzerinden alan değişikliği başvuru sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının alınacağı duyurulmuş ve 18 Aralık 2017 tarihi itibari ile başvuruları alınmaya başlanmıştı. Söz konusu alan değişikliği başvurularının ise 26 Aralık 2017 tarihinde sona ereceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvimde belirtilmişti.

Ancak konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir karar alındı. MEB tarafından alınan bu kararda öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının 28 Aralık 2017 saat 15.002a kadar uzatılacağı ifade edildi. Bu karar ise kamuoyuna Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklama ile duyuruldu.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILMIŞTI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda “Bilindiği üzere 15/12/2017 tarihli ve 21615937 sayılı yazımız ile Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin alan değişikliği başvuru işlemlerinin 20-26 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmişti. Söz konusu başvurular 28 Aralık 2017 Perşembe günü saat 15:00’a kadar uzatılmış olup, ayrıca özel eğitim alanında güncellenen kontenjanlar sisteme yansıtılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru daha yayımlandı. Yayımlanan duyuruda öğretmenlerin alan değişikliği başvuru sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.