Öğretmen

Ücretli Öğretmenlerden Kadroya Geçişlerde Başvuru 10 Bini Geçmeyecek

Plan ve Bütçe Komisyonunda ücretli öğretmenlerin kadroya geçişleriyle olarak ilgili madde görüşmelerinde MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, başvuruların 10 bini geçmeyeceklerini ifade etti ve başvuru durumuna göre kontenjanları ilan edeceklerini açıkladı.

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) – Benim bir tek sorum var Sayın Başkan, teşekkür ediyorum. Bu 5 bin kişinin kanun çıktıktan sonra, yasalaştıktan sonra branşlara göre tefrik edileceğini söylediniz. Oradaki kıstası önceden belirlemekte ne mahzur var?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK – Martın 2’sinde alacağımız 20 bin öğretmenin müracaatında da branşları ve taban puanları şimdi belirliyoruz daha sonra müracaatları alıyoruz. Şimdi ilan etmiyoruz, “Kanun çıksın, ne kadar müracaat var bir görelim.” dedik.

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) – Şimdi, bu 5 bin kişinin önceden branşlara dağıtımını yapmanızda bir mahzur mu var?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK – Başvuruların hangi branşlarda… Biz sadece taban puanları belirleyeceğiz çünkü 70 bin ücretli öğretmen var ama Sayın Vekilim, şartları taşıyan 10 bini geçmeyecek bizim tahminimiz bu.

EMİN HALUK AYHAN (Denizli) – Tamam, onu öğrenmek istiyorum.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK – Tabii tabii, yani bunların hepsinin müracaat etmesi mümkün değil çünkü KPSS.

HULUSİ ŞENTÜRK (İstanbul) – Sayın Müsteşarım, “Bakanlıkça belirlenecek alanlarda istihdam edilecek sözleşmeli öğretmen sayısı 5 bini geçemez.” hükmüyle ilgili bir sualim var, bilmediğim için soruyorum: Sözleşme süresi nedir burada, bir yıl mıdır, her yıl yenilenir mi, nedir?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK – Daha önce atadığımız sözleşmeli öğretmenler her yıl sözleşme yenileme şartıyla bulundukları yerde dört yıl sözleşmeli olarak çalışacaklar, sonra kadroya geçip iki yıl daha çalıştıktan sonra yer değişikliği talebinde bulunabilirler.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kampersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Bu ogretmenlere yapilan en buyuk haksizliktir.Aslinda hata egitimi yonetenlerde degil hata egitim alanindan mezun olan ogretmen adaylarinda,bir omur vererek ne zorluklarla o doneme geldigini unutup kalkip ucretli ogretmenlik yapan ogretmen adaylarinda.Herkes diyebilir gecim sikintilarindan kurtulmak icin bir nebze de olsa maddi olarak yarar sagliyor bize kölemen ogretmenlik o zaman biz hak ediyoruz.

  2. Biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz,adamlar senelerdir kpss ye hazrlaniyor yirtiniyor siz cikmis sartlar esnetilsin diyorsunuz,bari zikretmeyin bunu yaziktir

  3. Bir ücretli öğretmen asgari ucret bile almadan 540 gün öğretmenlik yapması çok acımasız bir durum. Sürünme ödülü veriyoruz denilse dahi kim o kadar dayanabilir?

  4. 13 yıl ucretli calistim. Bu yil özel deyim. 2017 /2018 çalışma şartına uymadığim için ben kadroyu haketmiyorum.

  5. Eşimin sigortası vekil öğretmenlikle 655 vekilliği çıkartınca 450. Vekilliği de ücretliden sayarlar mı sizce arkadaşlar? Ücretli yaparken dağ köyündeydi orayı cazip hale getirip öğretmen kaçmasın diye vekilliğe çevirmişlerdi 2012 de

  6. bütün şartlarım uyuyor 2016 kpss var 2017 kpss olmadığı için başvuramamak bu durumun esnetilmesi lazım .

  7. 10 yilina üzerinde çalıştım. Köşeden ümidimi kestim sınava girmedim. Sınav şartı kaldırılırsa sevinirim.

  8. 560 gün sigortam var 2017 puanım 82Bu yıl ücretli başvurdum çağrılmadım bu benim hatam değil bu yüzden başvuru yapamamak haksızlık

  9. 560 gün sigortam var 2017 puanım 82Bu yıl ücretli başvurdum çağrılmadım bu benim hatam değil bu yüzden başvuru yapamamak haksızlık