Politika

AK Parti'de İlk Seçim Kriteri Belli Oldu!

Yerel seçimler kapsamında çalışmalarını hızlandıran Adalet ve Kalkınma Partisinde ilk seçim kriteri netlik kazandı.

Bu kapsamda aday olarak gösterilecek isimlerin “saha” çalışmalarında karşılığını verip, vermediği ile çalışmalarda nasıl bir strateji uyguladığı göz önüne alınacak…

Ayrıca diğer yandan Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak görüşmeleri yapılırken öte yandan kendi içinde çalışmalarına hız vermeyen Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aranan ilk kriterin “saha çalışmaları” olduğu duyuruldu.

Parti kurmayları tarafından alınan kararlar neticesinde AK Parti veya MHP’li olarak aday gösterilecek kişilerin sahada mutlaka karşılığı olması gereken isimler olduğu iddia edildi.

EN ADALETLİ ŞEKİLDE ÇÖZÜLMESİ GEREKMEKTEDİR

Milliyetçi Hareket Partisi ile yerel seçimlerde ittifakların hayata geçirilmesi anlamında özenli bir davranış sergileyen AK Parti kurmayları oluşturulacak ittifak ile alakalı olarak

“En adaletli şekilde ve toplumsal karşılığı olarak çözülmesi gerekmektedir” ifadelerinde bulunmaktalar.

Genel seçimlerin yasal alt yapısının göz önüne alındığı ve protokol ile gerçekleştirilecek ittifakın yerel seçimler için biraz daha dikkatli çalışmayı beraberinde getirmesi amaçlanıyor.

AK Parti kurmayları hem AK Parti ve hem de MHP’nin bütün il ve ilçelerde seçime gidebilecek güçte olmasından dolayı aday tercihinde bulunulmasına özenli davranılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Kamupersoneli.net I ANKARA