Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan CHP'ye 'Siyasi Ahlaksızlık' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti arasında yaşanan 15 vekil transferinin etkileri konuşulmaya devam ediyor. Özellikle AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yapılan bu vekil transferini yaptıkları açıklamalarla eleştiriyorlar. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’da konuya dair açıklamalarda bulunarak CHP’den 15 vekilin İyi Parti safına geçmesi ve bu sayede İyi Parti’nin seçimlere katılmasına yönelik eleştirilerde bulundu. 

BEKİR BOZDAĞ’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair yapmış olduğu açıklamalarında CHP’nin geçmişte HDP başarısı için destek olduğunu vurgulayarak bugünde başkası için yapılan o destekten daha ötesini yaptı dedi. 

Yapılan vekil transferini siyasi ahlaksızlık olarak yorumlayan Bekir Bozdağ şu paylaşımlarda bulundu. 

“Türk siyaseti, ahlak ve dürüstlük ile hep güçlendi; bundan sonra da ahlak ve dürüstlük ile güçlenmeye devam edecektir. Siyasetçileri milletin gönlünde ve seçim sandığında var eden de güçlü kılan da sahip oldukları ahlak ve dürüstlüktür. Geçmişte HDP’nin başarısı için dua/destek olan CHP, bugün başkalarının başarısı için duadan ötesini yaptı.15 Milletvekilini partisinden istifa ettirip başka partiye transferini sağladı. Bu ,siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir.”

VEKİL PAZARI BENZETMESİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında 15 vekilin İyi Parti’ye geçmesini geçmişte Güneş Motel de ve 28 Şubat sürecinde yaşananlara benzetti. 

“Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır. Bu operasyon; geçmişte Güneş Motel de ve 28 Şubat sürecinde kurulmuş vekil pazarının 2018’de tekrarı anlamına geliyor mu?/gelmiyor mu? Ne dersiniz?” 

‘BU BİR ALDATMADIR’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konuya dair paylaşımlarında, yapılan bu hareketin adı konulmamış bir ittifak olduğunu vurguladı. Bu ittifakın şeffaf, ahlaklı ve meşru bir ittifak olmadığını ifade eden Bekir Bozdağ vekil transfer hareketini kirli pazarlık olarak nitelendirdi. 

”CHP yönetiminin ahlaktan, dürüstlükten uzak bu tutumu, bir aldatmadır, bir hiledir. Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı değil, ilkesizler ve ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, şeffaf, dürüst, ahlaki ve meşru bir ittifak değildir. İlkeler ittifakı, şeffaf, dürüstçe, ahlaklı ve meşru bir biçimde hem de yasaya uyarak yapılır. Yasalar dolanarak, ahlak çiğnenerek, kirli pazarlıklarla büyük bir ilkesizliğe ve ahlaksızlığa imza atan partiler, şeffaf ve dürüstçe, yasal ve ahlaklı bir ittifakı niçin yapmıyor?”

Kamupersoneli.net – ANKARA