Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Afrin'de Yerel Meclis Oluşturulsun Talebi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu; Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e doğru ilerleyişine devam ettiği şu günlerde CHP’den dikkatlerden kaçmayan yeni bir öneri geldi.

Afrin’de yerel meclis oluşturulmasının öneminden bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz yaptığı açıklamada; “Afrin’in kuşatmasına başlayacak burayla alakalı olarak ciddi bir öneride bulunmak istiyoruz. Bugün dünyada Afrin’de yapılan harekat için ilgi yaratmak, durdurmak isteyenlerin yanı sıra yavaşlarmak ve hatta Türkiye’ye saldır yapmak isteyenlerin çevrelerinin başlatılacak olan kuştatmaya sorumsuzca karşı koymak için direcenekleri sürpriz olmayabilir. Kuşatmalar başlamadan Afrin’de bütün uluslararası konjonktürü de diikate alınmalı ve yerel meclisin acilen oluşturulması gerekiyor

Burada bulunan KCK ve kanton yapılanmasının yıkılmasıyla aberaber beraberinde yüz gösterecek kaos ortamı Türkiye’nin pozisyonlarına eleştirele bakmak isteyen çevrelerin eline malzeme tutuşturacaktır. Daha şehir içine girilmeden kent meclisi veya başka bir şey diyebilmekte özügrüsünüz sivil yapılanmanın bir an önce devreye sokulması olacak eleştirilerin engellenmesinde önem taşımakta” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA