Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Cemevlerine Hukuki Statü Sağlanacak

AK Parti milletvekili adayı tanıtım toplantısı Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini de açıklıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamalarında cemevlerine hukuki statü tanınacağını ifade etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarında “Biz demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiği günden beri Türkiye’de hakları ve özgürlükleri gerçek anlamda tesis eden, standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüze çıkan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, asla demokrasiden özgürlüklerden haklardan taviz vermedik. AK Parti’nin hak ve özgürlükler konusunda bugüne kadar yaptıklarını saymaya kalksak karşımıza çok uzun bir liste çıkar. 24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edecek Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ SAĞLANACAK

Şimdi lig dedim de aklıma geldi. 2020 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanacak.

Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Devletin idari adli düzeninin temel haklar merkeze alınacak şekilde geliştirilmesini sağlayacağız. Yasaklarla mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz.” ifadelerine yer verdi.