Politika

HDP'li Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder Hakkında 5 Yıl Ceza Talebi

Son gelen detaylara göre HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Önder hakkında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beşer yıla kadar hapis cezası talep ettiği açıklandı.

Söz konusu detaylara göre; İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nin karşısında bulunan salonda yapılan duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Selahattin Demirtaş sağlık raporu aldığı için katılmadı. Duruşmada, tutuksuz sanık Sırrı Süreyya Önder hazır bulundu.

Mahkeme başkanı Cumhuriyet savcısına açıklama yapılmasına yönelik olarak söz verdi ve sanık avukatları bu duruma itiraz etti.

Bununla beraber mahkeme başkanı duruşmanın huzurunu bozduğu gerekçesiyle avukatların dışarı çıkartılmasına karar verdi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaası içerisinde ise; 17 Mart 2013’te Zeytinburnu’nda BDP organizasyonuyla gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK adına yasa dışı sloganların atıldığı ve parti yöneticilerinin konuşma yaptığıı belirtildi.

Mütalaada, yaptıkları konuşmalar sebebine bağlı olarak;  Demirtaş ve Önder’in ”terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendiği belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA