Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Külliyeyi Ele Geçirip Kandil'deki Efendini Mi Oraya Koyacaksın?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’da gerçekleştirilen AK Parti seçim bürosu açılış etkinliğine katıldı. Katıldığı etkinlik kapsamında partililere seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada önemli açıklamalarda bulundu. 

‘ESNAFIN, ÖĞRETMENLERİN VE DOKTORLARIN HUZURSUZLUKLARI VARDI’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında AK Parti döneminden önce insanların huzursulukları olduğunu söyledi. Bu devrin kapandığını ifade eden Bakan Soylu batı ya yapılan projelerin doğu ya da yapıldığını söyledi ve konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Esnafın, annenin, çocukların, öğretmenlerin, doktorların huzursuzlukları vardı. Şimdi adım adım dolaşıyoruz coğrafyayı. Batıda ne varsa doğuda da o var. Bu huzuru elimizden almak isteyenlere müsaade etmeyin. Van’da doğuda bölgede bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bizi yine çukura çekmeye çalışanlara, çocuklarımızın mühendis değil dağa giderek eline silah tutuşturanlara inat onların eline bilgisayarı, robotu tutuşturabilecek bir Türkiye’nin peşinden hep beraber gidiniz. Asil millete zenginlik, özgürlük, hürriyet, kardeşlik yakışır.”

‘BİZ DEMOKRASİ İSTİYORUZ’

Van’da katıldığı etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında terör konusuna dikkat çeken İçişleri Bakanı Soylu bu konuda atılan adımlara yönelik açıklamalarda bulundu.  Atılan bu adımlar sayesinde doğu ve güneydoğu bölgelerine huzur geldiğini aktaran İçişleri Bakanı Soylu bölgeye barış ve kardeşlik geldiğini söyledi. 

“Biz demokrasi istiyoruz. Esnafın işini açtığında akşama kadar sadece hayat standartlarını yükselttiği, herkesin selamlaştığı… Siyasal dayatmalarla, ‘böyle yaparsanız başarılı olursunuz’ ortaya konulan dünya senaryolarını elimizin tersiyle ittik. Doğu ve güneydoğuya huzuru, barışı, kardeşliği getirdik. Onların projesi hakim olmadı, milletin projesi hakim oldu. Çocuklarını dizinin dibinde büyüten annelerin projesi hakim oldu. Onların projesinde 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmak vardı. O değirmene su taşıyanlara bu millet hakkını helal etmez. Belediyeleri hatırlıyorsunuz. Terör örgütüne peşkeş çekilen. Belediyelerimiz çok önemli projeler hayata geçirdiler. Bölgeler artık onların gösterdiği gibi değil. Demek ki yapılabiliyormuş. Terör çok anne babanın fidanını elinden aldı. Onların hatırasına bu kentte 750 bin fidan dikildi. Taziye evleri yapıldı. Onlar yıktı, biz yaptık.”

‘KÜLLİYEYİ ELE GEÇİRİP KANDİL’DE Kİ EFENDİLERİNE Mİ ORAYA KOYACAKSIN’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamalarında 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Konuya dair çarpıcı ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Soylu diğer siyasi parti yetkililerinden gelen açıklamaları eleştirdi. 

“Öyle bir zaman dilimine giriyoruz ki çok çalışacağız. Kimin kime sahip çıktığını, nasıl bir süreç ortaya koyduklarını görüyoruz. Biri kalkıyor, ‘Külliyeyi başınıza geçireceğiz.’ diyor. ‘Orayı biz ele geçireceğiz’ diyor. Ben de soruyorum, orayı geçireceksin de Kandil’deki efendilerini mi oraya koyacaksın?

Kamupersoneli.net – ANKARA