Politika

OHAL Ne Zaman Kaldırılacak? Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım seçimlere yönelik açıklamalarında OHAL konusuna dair değerlendirmelerde bulunmuşlardı. 

Başbakan Yıldırım konuya dair açıklamalrında OHAL sürecinin seçimlerden sonra devam etmeyeceğini düşündüğünü söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’da OHAL’in kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

BEKİR BOZDAĞ’DAN SEÇİMLERDEN SONRA OHAL AÇIKLAMASI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından seçimlerden önce ele alınan OHAL hakkında ilk açıklamayı yaptı. Bekir Bozdağ konuya ilişkin açıklamalarında, OHAL’in kaldırılma sürecine değinerek şu açıklamalarda bulundu. “İrade çok açık, OHAL’in kaldırılması iradesi var ve bu iradenin çerçevesi, zamanı belirlenecek, ona göre adım atacağız”

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL’in kaldırılması konusuna dair konuşmasında “Seçim sonrası OHAL’i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız.” açıklamalarında bulunarak OHAL’in kaldırılacağına dair imalarda bulunmuştu.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum