Politika

Son Dakika… AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Seçim Hakkında Flaş Açıklamalar

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarından satırbaşları:

(Venezuela’daki darbe girişimi) “Hiçbir devlet, başka bir devlete atama yoluyla devlet başkanı seçemez. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ABD’nin, bir başka ülkeye devlet başkanı ataması şeklindeki büyük bir yanlışla karşı karşıyayız. Bir askeri unsurun milletine yapacağı en büyük ihanet, darbe girişiminde bulunmasıdır. Biz, ülkelerin anayasalarından yanayız, seçilmiş idarecilerinden yanayız ve her türlü darbeye karşıyız. Uluslararası hukuk ABD tarafından çiğnenmektedir.

– Bazen bize soruluyor. Niçin taraf oluyorsunuz diye. Biz hiçbir ülkenin iç siyasetinde taraf değiliz. Biz her türlü darbeye karşıyız. Seçilmiş kişilerden yanayız.

– Venezuela halkının yanındayız, seçilmiş iradenin yanındayız. Herkesin demokratik ilkelere bağlı olması gerekiyor.

(Trump’ın olası Müslüman Kardeşler kararı)  Buradaki Müslüman Kardeşler gibi hukuka bağlı, şiddetten uzak durmuş organizasyonu terör örgütü olarak ilan ederseniz fırsatı DEAŞ’a açmış olacaksınız. Bunun tabii ABD ve Ortadoğu açısından da sorun olacaktır. 

Demokratik siyasetin önünü tıkama girişimidir.

(YSK’ya İstanbul itirazları ve Kılıçdaroğlu’nun sözleri) Sürekli olarak bizim baskı yaptığımızı bizim bu baskı yoluyla süreci yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Bir kere hakim ve savcıların onuruyla oynayan kişinin yasama sistemi içerisinde söz söyleme hakkının kalmadığını ifade etmek isteriz. Siz kararları eleştirebilirsiniz ama siz hakim ve savcılara ‘köleler’ diye hitap ederseniz aynı şekilde ifadeye siz maruz kalırsınız. Bu son derece yanlış bir tutumdur.

Kılıçdaroğlu’nun hakim ve savcılara yönelik ifadeleri) Hakim ve savcıların onuruyla oynayan bir kişinin, herhangi bir şekilde yasama sisteminin, meşru siyaset alanının içerisinde söz söyleme hakkının kalmadığını ifade etmek isteriz.”