Politika

Yeni Seçim Sistemine Ara Paket Uygulaması Geliyor

Kısa bir süre önce yasalaştırılan siyasi partilerin seçimlerinde ittifak yapılmasına olanak sağlayan düzenleme için yeni çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu bu detaylara göre, AK Parti tarafından yeni hükümet sistemine uyum sağlanması için partiler yasası ve seçim kanunlarında yapılması beklenen değişikliklerin paket halinde Meclis’e getirileceği belirtildi.

19 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan toplantı ile beraber paket içerisinde yer alan düzennlemelere son şekli verileceği açıklandı.

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu içerisinde yer alacak değişikliklerin kapsamında gündeme geitirlen 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olacaklarla alakalı olarak alakalı maddeler hazırlandı ve bu alternatiflerden hangisine karar verileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda karar verileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığına aday olacak kişiler ile alakalı olarak 30 kişiyi barındıran komisyon kurulacağı ifade edilirken söz konusu komisyon noter aracalığıyla aday gösterilebilecek ve imzalarda noter aracılığıyla alınarak Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Noter devreden çıkarılarak seçmen yeterliliğime sahip olanların aday gösterdikleri kişi ile alakalı başvuruları İlçe Seçim Kurulları tarafından yapılacak.

Aday olacak kişiler ise ilk olarak Yüksek Sçeim Kuruluna adaylık başvurusunda bulunacak ve bununla beraber adaylara yönelik imza vermek isteyenler aynı şekilde İlçe Seçim Kurullarına giderek destekleyecekleri adaylara imza verebilecekler.

Kamupersoneli.net I ANKARA