Sağlık Personeli

Sağlık Bakanı Demircan'dan Personel Alımı Açıklaması: Sayıyı Arttıracağız

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yapımı devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilk etabını gezerek, incelemelerde bulundu. Hastane hakkında yetkililerden bilgi alan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan burada yaptığı açıklamalarında personel alımları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında “Sağlık çalışanlarının durumunu iyileştirecek adımları da inşallah 2018 bütçesi ve sonrasında atacağız. İhtiyacımız olan personel, hemşire ve yardımcı sağlık personelimizle ilgili bütçemizin elverdiği ölçüde ama geçen seneye göre sayıyı daha da artırarak başarmaya çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

2018 SONUNDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Ayrıca Sağlık Bakanı Ahmet Demircan “Hastane, planlamasıyla inşaat modeliyle ve sağlık açısından üretimiyle çok uygun ve güzel bir hastane. Depreme dayanıklı bir hastane olacak. Hastanemizde odalar tek yataklı olacak ama ihtiyaç duyulduğunda çift yataklı hale getirilebilecek. Donanımlar ona göre hazırlanıyor. 2018 sonunda hastanenin tamamlanması planlanıyor.” dedi. 

Konuşmasına devam eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamalarında şöyle son verdi:

SAYI DAHA DA ARTACAK

“Bunlar hepsi ülkenin kaynaklarıdır. Sağlığı yöneten kadro olarak bize düşen görev, bu imkanları, bu mekanları ve insan gücümüzü halkımızın hizmetine en verimli şekilde sunmaktır. Mevcut çalışma modelinden daha üst bir model üzerinde hazırlık yapıyoruz. Elimizdeki insan kaynağını en verimli nasıl kullanırız, Türkiye’nin yanı sıra sağlık turizmine dönük olarak da kaynağımızı nasıl harekete geçiririz üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda YÖK’te de bir çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde gelişmeler oldukça paylaşacağız. Sağlık çalışanlarının durumunu iyileştirecek adımları da inşallah 2018 bütçesi ve sonrasında atacağız. Tabip atamaları konusunda ise ne kadar mezun olursa o kadar yapılıyor, hiç kimseyi bırakmamak istiyoruz, güvenlik soruşturmaları dışında. Diğer taraftan ihtiyacımız olan personel, hemşire ve yardımcı sağlık personelimizle ilgili bütçemizin elverdiği ölçüde ama geçen seneye göre sayıyı daha da artırarak başarmaya çalışacağız.”

KAMUPERSONELİ.NET |  ANKARA

Bir Yorum

  1. Lütfen ya ekim de de atama yapın . Yapılmayacaksa bu sene alım olmayacak deyin. Çünkü bazı sayfalar da tıklanma çok olsun diye duygularımızla oynanıyor. Bu belirsizlik psikolojimi bozuyor. Yapılsın atama ne olur 2016 ekim de atama yapıldığı gibi yine yapılsın . Lisans hemşirelik mezunuyum .

  2. Geçen sene dediği bu seneden mi bahsediyor acaba . Daha bu sene bitmedi ve böyle konuştukça umutlanıyorum . Personel alımı 2018 de olacak sa 2018 yılı diye konuşun da daha fazla psikolojimiz bozulmasın .

  3. Slm..bende liseden elektrik ve enerji mezunuyum,önlisans olrak da ayni bolumden okuyom tedaş memur olmak istiyorum devletime hizmet etmek amaciyla ama bi turlu alim olmuyo olsada dahi orataöğretim kpssden dd yuksek puan istiyorlar yetkililerden bi cozum istiyorum lise duzeyi kpss puan turu en az 55 olmasi konusunda bir ricamiz olmasi dilegiyle bb.