Sağlık Personeli

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni genelge yayımlandı! Sağlık personelleri hakkında flaş karar!

Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde tedbirler arttırılırken Sağlık Bakanlığı tarafından son dakika yeni bir genelge yayımlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN 81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen yeni genelgede sağlık personelleri hakkında flaş bir karara yer verildi.

SAĞLIK PERSONELLERİ HAKKINDA FLAŞ KARAR

Genelgeye göre sağlık personellerin 3 ay boyunca işten ayrılmasına izin verilmeyeceği  duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni genelge yayımlandı! Sağlık personelleri hakkında flaş karar!

3 AY BOYUNCA İSTİFA EDEMEYECEKLER

Sağlık Bakanlığı yeni genelgesinde, “Ülkemizde Koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında sağlık hizmetlerinin sürdürebilirliği açsından sağlık personelinin sağlık kuruluşlarında mevcut hali ile istihdamının devamlılığı önem arz etmekte olup, sağlık kuruluşlarında çalışan bu personelin kuruluşlarından ayrılışları ile ilgili düzenleme yapılması gerekliliği doğmuştur. Pandemi süreci kapsamında, bu kararın alınmasını müteakip 3 ay boyunca, kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan/çalışmakta olan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden/işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararlaştırılmıştır.” kararı alınmıştır. Pandemi ile etkin mücadele edilebilmesi ve hizmetin aksamasına mahal verilmemesi amacıyla konuyla ilgili kuruluşlara bilgilendirme yapılması ve uygulanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.” ifadeleri kullanıldı.