Sağlık Personeli

Sağlık Çalışanlarının Mesai Saatlerinde Değişiklik Yapıldı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan katılım gösterdiği; İstanbul Sağlık Hizmetleri Koordinasyon toplantısında, sağlık talepleri ve acil klinik hizmetleriyle alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının mesai saatlerin değişiklik yapıldığını açıkladı.

İstanbul’da sürekli olarak artan nüfusun bulunduğunu ifade eden Bakan Demircan; “Bütün alanlarda buşunduğu gibi sağlık alanında da İstanbul’un sorunları büyümeye ve uygun dinanizimle gelişiyor. Sürekli dinamik bir şekilde duruma hakim olmak gerekmekte. Sağlıkla alakalı ihtiyaçların bu çalışmada gözden geçirilmesi tarafındayız. Ayrıca; Hastanelerimizin sayıları yeterli mi? Yatak sayılarımız yeterli mi? Nerelerde ihtiyaçlar var? Belediye başkanlarımızla onları paylaşacağız.” ifadelerinde bulundu.

23:00’A KADAR POLİKLİNİK HİZMETİ

Polikliniklerin konum açısından ve etkileşim açısından sıkıntılı olan yer olduğunu belirten Demircan; yeterli sayıda uzman sıkıntısı çekilen yerlerinde olabildiğini belirtti. Genel olarak poliklinik taleplerini karşılayabilecek durumda olduğuna vurgu yapan Demircan; doktor açığının azaltılacağını ifade etti.

ACİLLERDE YIĞILMA OLUYOR

Sağlık Bakanı Demircan acillerde yaşanan yığılmalarla alakalı olarak; “Yığılmaların birkaç nedeni var. Vatandaşlarımız kendisini acil hissediyorsa, acildir. Gelecek acilde onu karşılayacağız. Ama elbette acile gelen hastalarımızı alan ayrımına tabii tutmaktayız. Mutlaka derhal müdahalesi gereken aslında polikliniklerde sorunları çözülebikecek hastalarımızdır. Sayı olarak bunlar acile gelenlerin büyük oranda çoğunluğu teşkil etmekte. Ayrıca bu birikmeleri şimdi git yarın gelirsin dememek için hastamıza hızla muayene etmemiz gerekiyor. Gereken tetkikleri yaparak reçetelerini vermemiz şart. Günlük poliklinik kapasitemizin bir kısmını ve poliklinik kapasitemizin üzerinde bulunan sayılara ve uzmanlarımıza yönelik olarak mesai saatlerini değiştirdik.3

PLANLARIMIZI BUNA GÖRE YAPTIK

Söz konusu mesai saatlerinde oynama yaparak 16:00- 23:00 olarak düzenledik. Acilde daha çok 20.002den sonra 23:00’a kadar yığılmalar yaşanıyor. Buna göre planlamalarımızı yaptık. Akşamları da vatandaşlarımıza bakılacak. Acilde ki bu yığılmaları çözeceği. Sarı ve kırmızı alanlarda gözlemlere tutulan hastayı. Uzun süre acilde bekletmeyeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Bakan Demircan ayrıca; 16:00- 23:00 saatleri arasında polikliniklerin hizmet sağlamalası uygulamasının başlatıldığına ifade ederek yoğunluğa göre kategorize edildiğini ve Türkiye genelinde 63, İstanbul’da 20 hastanede uygulandığını belirtti. 

Kamupersoneli.net I ANKARA