Sağlık

Grip ile koronavirüs nasıl ayırt edilebilir? Grip ve koronavirüs farkı nedir?

Yaz mevsiminin sona ermesi sonrasında hava sıcaklıklar değişmeye başlayacak. Bu da mevsimsel grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarını beraberinde getirecek. İki hastalığın benzer semptomlar göstermesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki, girip ve koronavirüs nasıl ayırt edilebilir?

GRİP BELİRTİLERİ

İnfluenza isimli virüs tarafından meydana gelen grip, şiddetli kas ağrıları 39 derecelik ateş, kuru öksürük, titreme, halsizlik ve bitkinlik olarak kendini gösteren mevsimsel bir rahatsızlıktır. Ortalama kış aylarında 6 ila 8 hafta arasında etkisini göstermektedir. Hastalık 1 ila 3 gün içerisinde kendini göstermektedir.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Koroanvirüsler, farklı tipleri bulunan geniş virüs türleri olarak ifade edilmektedir. Koronavirüslerin bazı tipleri sindirim sistemlerini olumsuz olarak etkilerken, bazı virüsler, vücudun farklı bölgelerini olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir. Grip ile arasındaki benzer belirtilerin olması herkesi tedirgin ederken, koronavirüs ve grip farkı nedir? araştırmaları hızla yapılmaya başlamıştır.

Grip ile koronavirüs nasıl ayırt edilebilir? Grip ve koronavirüs farkı nedir?

GRİP VE KORONAVİRÜSN BENZER SEMPTOMLARI

Yukarıda da belirttiğimiz gibi grip ve koronavirüs benzer semptomlar gösterebilmektedir. En çok görülen şikayet ise, kuru öksürük ve ateş. Ancak iki hastalık arasındaki en büyük fark, koronavirüsün solunum güçlüğüne yol açması. Bununla beraber koronavirüste burun akıntısı belirtilmemektedir.

Bu sebeple burun akıntısı olmadan solunum güçlüğü, ateş ve kuru öksürük belirtileri gözlemlendiğinde mutlaka kalabalık yerlerden uzakta durmak ve sağlık kuruluşlarına başvurmak daha doğru olacaktır.

Grip ile koronavirüs nasıl ayırt edilebilir? Grip ve koronavirüs farkı nedir?

GRİP VE KORONAVİRÜSE AYNI ANDA YAKALANMAK

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yeditepe Üniversitesi Bağdat Caddesi Polikliğinden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer İnan Ayata, “Grip ve koronavirüse aynı anda yakalanılırsa çok daha ağır bir tablo seyredecek. Grip aşısı olmak bu ihtimali de çok büyük ölçüde ortadan kaldıracak. Aynı anda hem korona hem gribe yakalanılması durumunda ise dudum biraz daha güç olacak. Zatürre için de aynı şey geçerli. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için zatürre aşısının da olunması gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.