Sınavlar

2016 İSG 1.Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2016 İSG 1.Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Binlerce adayın başvuru yaptığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na başvurular tamamlandı. Başvuruların ardından adaylar için heyecanlı sınav bekleyişi devam ediyor. İş yeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanı olabilmek için gerekli olan bu sınav için heyecanlı bekleyiş devam ederken, 2016 İSG 1.dönem sınavı ne zaman yapılacak şeklinde sorular yöneltiyorlardı. Bizde buradan hareketle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi web adresinde yayınlanan 2016 takvimini inceledik. 2016 yılına yönelik İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’na girecekler için sınav tarihleri, sonuç açıklanma tarihi ve diğer önemli bilgileri listeledik.

2016 İSG 1.Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’ nın 1.dönemi 30 Nisan 2016 tarihinde, 2.dönem sınavı ise 3 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara yönelik uygulanacak sınavda; adaylara soruları cevaplamaları için gereken süre olarak 75 dakika verilecektir. Yapılacak olan sınav 5 ayrı kategoriden organize edilerek, A-B-C iş güvenliği uzmanları, iş yeri hekimliği ve diğer sağlık personeli olarak gerçekleştirilecektir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı’ nın sonuçları ise 18 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. İSG sınav sonuçlarının açıklanma tarihi olan 18 Mayıs 2016 tarihinde açıklanışının ardından 10 günlük zaman diliminde her türlü itirazlarını da gerçekleştirebilecekler.

Kamupersoneli.net