Sınavlar

2016 LYS Sonuçları için Bekleyiş Sona Eriyor

 2016 LYS Sonuçları için Adaylar Sabırsızlanıyor? LYS Sonuçları Ne Zaman Yayımlanacak?

Haziran Ayında ÖSYM tarafından yapılan; Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) ,  Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) , Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri),  Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil),  Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) için adaylar sonuçları merakla bekliyor. Peki ÖSYM takvimine göre ilgili sınavların sonuçları hangi tarihde açıklanacak? ÖSYM tarafından bu konuda herhangi bir ek açıklama mevcut mu?İşte detaylar…

LYS Maratonu Ne Zaman Başladı?

Lisans Yerleştirme Sınavı maratonu aslında  Nisan ayında başlamıştı. 1 Nisan 2016 ile 14 Nisan 2016 tarihleri arasında 2016 LYS heyecanı yaşayacak adayların başvuru işlemleri gerçekleşti. 1 Nisan’da başlayan ve 14 Nisan ‘da sona eren başvurulara ek bazı bölgelerde terör mağduriyeti yüzünden başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar için ek süre verilmişti.

LYS Sınav Tarihleri

Başvuru süreci sona erdikten sonra , ilk LYS 18 Haziran 2016 tarihinde Sosyal Bilimler oturumu ile yapılmıştı. İlk LYS yani Sosyal Bilimler oturumunun yapıldığı günden bir gün sonrasında LYS matematik için başvuruda bulunan adaylar ter döktü. Bir hafta sonra  Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri),  Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) ,  Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) oturumları gerçekleşti. Son LYS olan Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) oturumundan sonra adaylar merakla sonuçları beklemeye başladı.

ÖSYM Sınav Sonucu Açıklama Tarihi

Peki ÖSYM Sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? ÖSYM takvimine bakıldığında sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta yani 18 Temmuz Pazartesi açıklanacağı görülüyor. Sınav sonuçları açıklandığında cep telefonunuza bildirim alabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara