Sınavlar

LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay mıydı, zor muydu?)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl uygulanan Lisansüstü Yerleştirme Sınavı (LYS) üçüncü oturumu Fen Bilimleri alanında yapıldı. 

Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilen sınava, 470 bin 409 aday başvurdu.

Sınav tek oturumda uygulandı, 10:00’da başladı ve 135 dakika sürdü. 

Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30’ar soru soruldu ve 45’er dakika cevaplama süresi verildi. Her bir test ayrı soru kitapçığında yer aldı ve tek cevap anahtarı kullanıldı.

Adaylar, LYS-2’de birinci ve ikinci testin (fizik testi ve kimya testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (biyoloji testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadı.

Sınav Sorularını Tartışıyoruz

LYS-2  Fen Bilimleri oturumuna giren adaylarla sınav sorularını tartışıyoruz. Sizce LYS-2 sınav soruları kolay mıydı, zor muydu? Çalıştığınız yerlerden soru geldi mi? Eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz soru var mıydı?

Siz de LYS-2 sınavı hakkındaki yorumlarınızı, haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

LYS-5 Yabancı Dil Alanında Yapılacak

LYS-5 öğleden sonra 14:30’da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS-5 oturumuna girecek adaylara kamupersoneli.net olarak başarılar diliyoruz…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA