Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı En Az Lise Mezunu 14 Bin 504 Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Başladı

Adalet Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile dört farklı ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre toplam 14 bin 504 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu ilanlara başvurular 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başladı. Söz konusu ilan hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu bağlamda ilana başvurular 21 Mayıs 2018 tarihi ile 11 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuru tarihlerinin dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Bunun yanı sıra ilanlara göre başvuru şekilleri farklılık göstermektedir. Peki hangi kadrolarda personel alımı gerçekleştirilmektedir?

KADRO DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre 4771 sözleşmeli zabıt kâtibi, 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför, 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 5493 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra CTE tarafından yayımlanan ilanda ise 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılmaktadır.

Ayrıca Adalet Bakanlığı 1344 icra katibi ile 10 avukat (tam zamanlı), 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) ile Bakanlığın Merkez Atamalı Taşra Teşkilatında aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde çalıştırılmak üzere 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 personel alımı yapmaktadır. (200 personel alımı başvuru tarihi farklı olup bu ilana başvurular 30 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir.)

GENEL ŞARTLAR

Adalet Bakanlığı tarafından söz konusu ilanlara başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu bağlamda adayların genel şartları taşımaları gerekmektedir. Ancak adayların kadrolara göre özel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir. Özel şartlara başvuru kılavuzu üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte genel şartlar:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 11 Haziran 2018 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,(lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1981 ve sonra doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah aşkına şu yaş sınırını kaldırın emekli olmayan biz işsizlerde başvursun lütfen sayın yetkililer

  2. 20 yaşında kamuya işe başlayıp 50veya60 yaşına kadar çalış sorun yok bizlerde kamuya yerleşemeyen özel sektör çalışanları herzaman mağdur 40 ve 50 yaş arası işini kaybet emekli olma senin yaşından dolayı işe girme peki n olacak…?

  3. 60 yaşında emeklilik şartı koy 35 yaşından gün almamış maddesi dayat insanlara ADALETİNİZ yerin dibine batsın

  4. Şu seçim maratonu yaklaşırken yaştan dolayı kimseyi mağdur etmeyin,bu kpss de yaş problemi sandığa fazlasıyla yansıtılacak,yetkililer inşAllah önlemini alır

  5. Bencede bu yaş sınırı nedir arkadaşlar lütfen herkes bimere ve cimere bunu yazsın ki devlet yetkilileri bunu görsün

  6. Bencede bu yaş sınırı muhakkak kalkmalı Arkadaşlar herkes bimer ve cimere bu sorunu yazsın ki devlet yetkilileride bunu görsün

  7. Allah cezalarını versin. Yaşı Engel yapıyorlar.Oylarımızı kullandığımızda **YAŞ Engel olmuyor.

  8. Yaş sınırı kaldırılmalı lütfen sesimizi yetkililer duysun