Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kamu Personeli Alım İlanına Başvuru Süreci Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımlayarak sözleşmeli personel alımı yapacağını açıklamıştı. 

Yayımlanan personel alım ilanına başvuru süreci başlıyor; ilanda yer alan kadroları, başvuru koşullarını ve ilana dair diğer detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

HANGİ KADROLARDAN ALIM YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yayımlanan personel alım ilanında alımların, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca 15 Sözleşmeli Bilişim Personeli pozisyonunda yapılacağı ilan edildi. 

İLANA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bilişim Personeli pozisyonu için KYK adayların belirtilen başvuru koşullarına haiz olması gerektiğini aksi takdirde başvuruların geçersiz sayılacağını açıkladı. Kurum tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan başvuru koşulları şu şekilde,

Genel Koşullar;

Kurum ilana başvuru yapacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımasını, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için sınav tarihi itibarıyla en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmasını ve Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemesini talep ediyor. 

Özel Koşullar;

Ayrıca KYK açıklanan pozisyon için üniversitelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun adayların başvuru yapabileceklerini bildirdi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi ilana başvurular 11 Haziran tarihi itibariyle başladı. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını 25 Haziran tarihine kadar basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden dolduracakları Sözleşmeli Bilişim Personeli İş Talep Formunun çıktısını alarak istenilen belgelerle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığına bizzat yapacaklardır. 

Bir Yorum

  1. 2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum. ama nedense hiçbir bilişim ilanına başvuru yapamıyorum. madem bu bölümden alım yapmayacaksınız, madem hiçbir işe yaramıyor bu bölümü neden koydunuz? bunca insan neden okuyor?

  2. Kesinlikle katılıyorum elektronik haberleşme mezunuyum alan alıp yapmıyor hiç bir şekilde hep bilgisayar hem elektronik derslerinden sorumlu tutulduk