Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, DPB üzerinden yayımladığı bir ilan ile sözleşmeli statüde personel alımı yapacağını ilan etmişti. 

KPSS şartı olmadan yayımlanan alım ilanına başvuru sürecinin 16 Ekim itibariyle başlamasının ardından ilanda yer alan kadro ve başvuru koşullarını sizlere tekrar aktarıyoruz. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan alım ilanına göre alımlar tek bir pozisyondan yapılacak ve alımlar kapsamında 15 personel istihdamı sağlanacak. Sözleşmeli Bilişim Personeli pozisyonuna yapılacak olan personel alımlarına KPSS puanı olan adaylar KPSS puanları ile başvuruda bulunabilecek. KPSS puanı bulunmayan adayların KPSS puanları ise 70 olarak kabul edilecek. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan alım ilanında KPSS şartının dışında yer alan koşullar ve adaylardan haiz olmaları istenilen özel şartlar şöyle

İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvurusunda bulunacak adayların, ilan metninde yer alan tüm genel ve özel şartları sağlamaları gerekiyor. İlana başvuruda bulunacak adaylardan sahip olmaları istenilen genel ve özel koşulları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

Genel Başvuru Koşulları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az üç (3) yıllık, diğerleri için en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Eğitim Şartı

Sözleşmeli Bilişim Personeli alım ilanına üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden birinden mezun olan adayların başvuruları kabul edilecek. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

DPB’den yayımlanan personel alım ilanına başvuru süreci 16 Ekim itibariyle başladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilana son başvuru tarihini 24 Ekim olarak duyurdu. İlana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını  bakanlığın internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle elektronik olarak gerçekleştirecekler.