Spor

İtalya Serie A, Antalya'da Tamamlanacak

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın hemen hemen her yerinde durdurulan sportif faaliyetlerin ne zaman tekrar başlatılacağı merak konusu. Avrupa’da koronavirüsün en fazla vurduğu ülke olan ve adeta hayatın durduğu İtalya’da, Türkiyeyi de ilgilendiren sürpriz bir plan gündeme geldi. Sponsorlar ligin oynanması için baskı yaparken, İtalya Futbol Federasyonu, Serie A’da kalan maçları başka bir ülkede oynatmayı düşünmesi tartışma yarattı.

Gündeme gelen plana göre, İtalya dışında bir şehir ve bölge belirlenecek ve tüm takımlar oraya götürülecek. Her futbolcuya bir oda verilecek. Antalya nizami saha sayısının günde 20 resmi maça kadar izin vermesi nedeniyle ön plana çıkıyor. Eğer İtalyan Federasyon bu planı onaylar, takımlar kabul eder ve Türkiye’den de izin çıkarsa Antalya’ya yıldız yağacak. 

İtalyan Futbol Federasyonu böyle bir plan dahilinde ligde kalan 12 haftayı 1.5 ayda bitirmeyi hedefliyor. Takımlar haftada 2 maç yapacak. Lig öncesi de 15 gün idman süresi düşünülüyor. Lig, toplam 2 ayda tamamlanacak.