Teknoloji

Galaxy Note 7 Faciasının Bedeli: İmaj Kaybı ve 2 Milyar Dolar

Samsung, uzunca süredir hizmet veren önemli teknoloji devleri arasında gösterilse de, son faciası Galaxy Note 7 ile pek hoş karşılanmamıştı. Batarya problemi nedeniyle patlayan bazı cihazlar, sosyal medya gündeminde bomba etkisi yaratmış, Samsung’ u hayal kırıklığına uğratmıştı.

Tüm platformlarda, Samsung’ un ihmalkarlığının bir sonucu olarak gösterilen bu durum kısa sürede alevlenmiş, firma da hatalı ürünleri geri toplama kararı almıştı. Yurtdışında başta olmak üzere çok yakın tarihte Türkiye’ de gerçekleştirilmeye başlanacak bu değişim süreci içerisinde, Samsung epey kan kaybetti.

Galaxy Note 7
faciasının sır perdesi henüz aydınlanmış olmasa da, firmanın zararları kamuoyuna yansımış durumda. Kaybettiği imajın dışında 2 milyar $ zarara giren Samsung; uzunca süreler bu durumdan kurtulmak için mücadele edecek. Maddi kaybından ziyade imaj kaybına yoğunlaşması muhtemel olan Samsung’ un çok yakında bu durumdan kurtulmak için birşeyler düşünmesi gerekiyor.

Zira mobil cihaz pazarında; Sony, LG, HTC gibi oldukça önemli rakipler ve teknoloji devleri hazır bir vaziyette bekliyorlar. Yapılacak bir yanlış daha Samsung için hiç elverişli sonuçlar doğurmayacaktır.

Kamupersoneli.net | ANKARA